23948sdkhjf

Nokia-direktør: Dansk udviklingsafdeling ikke i fare

Efter Nokia har droppet udviklingen af styresystemet Symbian, skal der ryddes ud i udviklingsaktiviteterne. Afdelingen i København er dog en teknologisk højborg, siger personaledirektøren.
I sidste uge kunne Nokia offentliggøre en ny alliance med Microsoft , der blandt andet betyder, at det udviklingstunge styresystem Symbian skrinlægges til fordel for Windows Phone 7.

Det har fået nervøsiteten til at brede sig i Nokias danske udviklingsafdeling, hvor der arbejder 1.200 medarbejdere. De frygter nemlig, at de vil blive ofret for at kunne holde liv i de store finske udviklingsenheder. Det skriver Version 2.

Teknologisk højborg
Men umiddelbart er der ingen fare på færde, understreger personaledirektør hos Nokia Danmark, Neil Wilks. Han forklarer, at hovedfokus i Danmark ligger på det billigere styresystem Series 40 samt på samspillet mellem hardware og software.

- Der er ikke noget i den nye strategi, som tyder på, at den danske afdeling vil blive lukket. Vi vil udbrede internet på mobilen til en milliard mennesker i udviklingslande, og her i København har vi en dygtig gruppe mennesker, der arbejder med det. Jeg mener, at det gør afdelingen i København til en teknologisk højborg for Nokia, siger Neil Wilks til Version 2.

Han understreger dog, at der endnu ikke er taget nogen beslutninger om lukninger, og at koncernbestyrelses først i løbet af de kommende uger skal tage stilling til nedskæringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.132