23948sdkhjf

Universal Robots vinder pris for vedholdenhed

Kronprins Frederik overrakte DenmarkBridge Award til UR

DenmarkBridge Award er sat i verden for at hylde dem, der tør tænke større og anderledes. Det er netop de evner, der kendetegner Universal Robots, og som kan inspirere andre til at tænke stort, lyder begrundelsen for at tildele den fynske robotproducent DenmarkBridge Award 2018.

- Her har vi historien om tre studiekammerater, der starter en virksomhed med et mål om at gøre robotteknologi tilgængelig for små og mellemstore virksomheder. I dag, godt 15 år senere, er Universal Robots verdensleder inden for cobots. Og så har de bidraget solidt til at skabe et robotcluster i Odense med mere end 3.000 arbejdspladser. Det er den vedholdenhed og ambition om at få det til at lykkes, der gør Universal Robots til vinder af DenmarkBridge Award 2018, siger Christian Motzfeldt, formand for DenmarkBridge.

Hos Universal Robots vækker prisen stor glæde.

- Det er en stor ære for Universal Robots at modtage DenmarkBridge Award 2018. Vi var også nomineret i 2017, men I år har vi vundet prisen. For os vil prisen være et symbol på den rejse, vi har været igennem, og de mål vi har nået. At skabe en virksomhed, som i dag er repræsenteret globalt, og at være medvirkende til den voksende robotklynge i Odense. Det er to mål, vi er stolte af, siger Esben Østergaard, CTO og grundlægger, Universal Robots.

Fire nominerede var med i finalen om prisen. Foruden Universal Robots var finalisterne Netcompany, Joe & The Juice og Muuto.

Bag prisen står foreningen DenmarkBridge, som er stiftet af Danske Bank, Lego, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, DI og Vækstfonden, og som har kronprins Frederik som protektor. Foreningens formål er at styrke broen mellem dansk erhvervsliv og Silicon Valley i Californien.

Fakta om DenmarkBridge Award
DenmarkBridge er stiftet af private virksomheder i samarbejde med Erhvervsministeriet, Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Vinderen er udvalgt på baggrund af fire overordnede kriterier for DenmarkBridge Award:

  • Ambition. Vinderen har med en moonshot-mentalitet ændret måden, vi tænker eller handler på.
  • Innovation og teknologi. Vinderen har demonstreret en exceptionel evne til at bruge innovation, entreprenørskab og ny teknologi.
  • Kommercielt aftryk. Vinderen har sat et betydeligt kommercielt aftryk.
  • International netværkseffekt. Vinderen har i særlig grad vist at kunne forbinde mennesker og/eller organisationer mellem Danmark og USA.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125