23948sdkhjf

Dynaudio har fået et nyt hovedmarked

Tyskland er ikke længere den østjyske højttalerproducents største marked

Dynaudio har fået fat i kineserne. Så meget endda, at Kina nu har overtaget Tysklands position som højttalerproducentens største marked.

Det skriver Jyllands-Posten.

Fremgangen i Kina er ifølge avisen hjulpet godt på vej af de kinesiske ejere Goertek, som købte den østjyske producent af højttalere tilbage i 2014.

Er kommet efter det på design-siden
Større fokus på design og salg via nye forhandlere har også givet salget et løft.

- Vi er gået fra kun at have Firkantede kasser til også at have et mere lækkert og ungdommeligt design. Tidligere har vi kun distribueret gennem hifi-butikker, men nu kan du også finde vores produkter i Illums Bolighus. Vi har altid været kendt for fantastisk lyd, men måske har designet ikke rigtig været med. Nu kan vi se, at markedet tager rigtig godt imod, at vi er kommet efter det, siger finansdirektør Palle Winther til Jyllands Posten.

Ambitioner, investeringer og underskud
Siden Goertek købte sig ind har ambitionen været, at Dynaudio skal være verdens førende lydudvikler.

En mangedobling af medarbejderstaben og et nyt test- og udviklingscenter på 1600 kvadratmeter ved hovedsædet i i Skanderborg er konkrete eksempler på, at der er lagt investeringer bag de kinesiske ejeres mål. Prisen for de ambitiøse mål og medfølgende investeringer er heller ikke til at overse. 

2017 bød på endnu et underskud, 40 mio. kr. var det på før skat. Om end det var 61 mio. kr. bedre end året før, er der stadig udsigt til røde tal i indeværende regnskabsår, opplyser Palle Winther til Jyllands-Posten. Der er fortsat en aftale med de kinesiske ejere om at yde hjælp, indtil man får balance i tingene - et break even ventes ifølge finansdirektørne i 2019. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093