23948sdkhjf

650 nye medarbejdere udfordrer scannerproducent

Væksteksplosion sender scannerproducenten 3Shapes omsætning langt forbi milliarden og overskuddet tæt på 500 millioner

3Shape tjener styrtende på 3D-scannere til høreapparatsindustrien og tandlægebranchen. Firmaet med base ved Holmens Kanal i København kan nu vise 2017-ta, hvor omsætningen var svimlende 1,56 milliarder kroner – en vækst på hele 60 procent i forhold til året før. Det skriver Berlingske Business. 

Overskuddet er gået samme vej. Hvor det var på en kvart milliard i 2016 lød det sidste år på 458 millioner kroner. 

Specielt håndscanneren TRIOSscanner, som tandlæger hurtigt kan scanne patientens mund med, rykker i regnskabet. 

Skarp på værdierne
Medarbejderskaren er også strøget i vejret. 750 er blevet til godt 1.400 ansatte, hvoraf cirka 450 sidder i København. Hermed er 3Shape det ene af bare to selskaber, som de seneste to årtier har skabt 1.000 medarbejdere. Sidste år præsterede It-virksomheden Netcompany det samme som første danske virksomhed i mere end 20 år.

Udviklingen udfordrer dog noget fundamentalt hos scannerproducenten. Både med hensyn til kultur og træning. 

- Når du hyrer fra andre steder, kommer der mange nye medarbejdere med en ny kultur, og så skal man gøre sig klart, hvad vores værdier er, så vi ikke ender med en pærevælling af forskellige måder at gøre tingene på, siger firmaets finansdirektør, Nikolaj Kromann Jørgensen, til Berlingske Business. 

For at finde ind til kerneværdierne og kommunikere dem internt er foretaget store undersøgelser i virksomheden og interview med 100 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.13