23948sdkhjf

Tæt på fordobling efter opkøb

Prisen for en ingeniør-time var med til at overbevis de amerikanske ejere om, at lydvirksomheden Dynastrom skulle blive i Danmark

To tidligere B&O-ingeniørers drøm om bedre lydoplevelser med multirum streaming på flere platforme blev i 2014 til firmaet Dynastrom i Aarhus. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Prototypen, der kom ud af anstrengelserne, fangede den amerikanske streaming-udvikler Rokus opmærksomhed i april, og det endte med et opkøb i september. Prisen er ikke offentliggjort, men et bud lyder på 3,5 millioner dollars plus en aktiepost til de to Dynastrom-bagmænd.

Produktet fra Aarhus står nu overfor at komme på markedet til en stor skare - Roku TV har omkring en fjerdedel af 25 det amerikanske smart TV marked.

Men færdigudviklingen skulle egentlig have været lagt et helt andet sted. 

Seks bliver snart til 16
De nye ejeres planer om at rykke iværksætterfirmaet fra Aarhus til Californien fik de to stiftere afværget. En flytning er det dog blevet til. På tværs af det nordlige Aarhus fra Tilst til Skejby. 

- Vi var seks medarbejdere ved overtagelsen i september, men i dag er vi 11, og vi er ved at ansætte fem yderligere her, for som vi fik forklaret vores ejere, så er det dumt ikke at udnytte de muligheder, som vi har i Aarhus med hensyn til viden inden for højttalere, teknologi og talent. Vi tegnede simpelt hen et kort over virksomheder, som beskæftiger sig med lydteknologi i Danmark, hvilke kompetencer, vi har på nærtliggende universiteter i Aarhus og Aalborg, og hvordan vi ville kunne skalere virksomheden her, siger Brian Møller til Viborg Stifts Folkeblad

- Samtidig er en ingeniør-time billigere i Aarhus end i Californien, og det overbeviste dem, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078