23948sdkhjf

Nitram Dental overvejer udvidelse

2009/2010 blev endnu et år med fuld fart på hos Århus-virksomheden. Fortsætter væksten, bliver der behov for en større fabrik.
Det samlede bruttoresultat endte på 27 mio. kr. i 2009/2010, hvilket svarer til en fremgang på 23 %. Endnu bedre så det ud på bundlinjen, hvor driftsresultatet steg med 50 % til 9 mio. kr.

- Vi forventer at fastholde tocifrede vækstrater i 2010/2011, og hvis vi fortsætter med at vokse i det tempo, bliver vi om to-tre år nødt til at finde en større fabrik. Men vi bliver i Århus for at fastholde vore medarbejdere, som er virksomhedens dna, udtaler administrerende direktør Lone Jager Lindquist til Børsen.

Stor eksport-succes
Nitram Dental ejes i dag af den amerikanske koncern Sirona Dental Systems, der også har en stor fabrik i Tyskland. Netop denne tilstedeværelse gjorde markedet mod syd til det hurtigst voksende i 2009/2010.

Århus-virksomheden producerer og udvikler såkaldte kombinationsautoklaver, der bruges til rengøring og sterilisering af tandlægeudstyr, og strammere hygiejnekrav i flere lande har også været med til at skubbe til væksten.

Det er fx tilfældet i Storbritannien og Slovakiet, hvor Nitram Dental også har haft god vækst i 2009/2010. Samtidig er det svenske og japanske marked tilbage på sporet, efter at de to landes valuta er blevet stærkere sammenlignet med danske kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078