23948sdkhjf

Helikopter-leverandør skylder modkøb for 1 milliard

Augusta Westland har endnu ikke levet op til de modkøbsforpligtelser på 3 mia. kr., man blev pålagt, da man vandt leverancen af nye helikoptere til det danske forsvar i 2001.
Faktisk har Augusta Westland kun lagt ordrer hos danske virksomheder for to tredjedele af beløbet, og dermed har danske virksomheder stadig 1,1 mia. kr. til gode – enten som deciderede ordrer eller som teknologisk udvikling. Det skriver DR Penge.

Hos Erhvervs- og Byggestyrelsen bekræfter Stig Uffe Pedersen, at man er i dialog med Augusta Westland om at få afviklet tilgodehavendet. Angiveligt har den britisk-italienske helikopterproducent fået frist til udgangen af marts til at finde en løsning.

- Vi har løbende dialog med vores udenlandske leverandører, og den dialog kan man selvfølgelig intensivere, udtaler kontorchef i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Stig Uffe Pedersen, til DR Penge.

Kan blive blacklistet
Indgår Augusta Westland ikke aftaler med danske virksomheder for det skyldige beløb, kan det i yderste konsekvens betyde en blacklistning fra fremtidige ordrer. Det kan ramme helikopterproducenten hårdt, idet man allerede har bebudet, at man vil være med i opløbet om at levere nye helikoptere til søværnet.

Hos Augusta Westland bekræfter man, at der stadig mangler at blive indfriet en tredjedel af modkøbsforpligtelserne. Samtidig understreger man, at man altid overholder den slags forpligtelser, og at det også bliver tilfældet i Danmark.

Se en samlet oversigt over Danmarks modkøbs-tilgodehavender hos udenlandske virksomheder på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078