23948sdkhjf

Rekord store it-investeringer i 2010

De samlede it-investeringer i Danmark var sidste år større end nogensinde før, viser ny prognose fra IDC, der samtidig opjusterer forventningerne til de kommende år.
Det danske it-erhverv kan se tilbage på et historisk 2010, hvor de samlede it-investeringer løb op i næsten 65 mia. kr., hvilket slår det tidligere rekordår 2008. Dermed voksede det danske it-marked med 6,8 % og overgik således langt forventningerne på 4,4 %.

Samtidig opjusterer analysebureauet IDC vækstforventningerne til 2011 og 2012, der nu lyder på hhv. 5,3 % og 4,0 %. IT-Branchen glæder sig over de nye tal, der er godt nyt for både it-verdenen og hele det danske erhvervsliv.

- It-erhvervet er for alvor ved at være oppe i omdrejninger igen, og det er ikke kun gode nyheder for it-branchen, men også hele Danmark. Investeringer i it er nemlig yderst effektivt til at øge produktiviteten i det samlede danske erhvervsliv. Teknologi er en afgørende driver for vækst i Danmark, siger IT-Branchens administrerende direktør Morten Bangsgaard.

Store investeringer i hardware
Det er især enorme investeringer i ny hardware, der har gjort 2010 til et rekordår for det danske it-erhverv, og derfor vil vækstraterne også falde en smule i de næste år, vurderer IDC.

- Den nuværende vækst drives hovedsageligt af hardware. Dels af udskiftning af aldrende pc’er og servere, dels af fænomenal efterspørgsel på mobile enheder – først og fremmest smartphones. Når udskiftningerne er overstået, og væksten i mobile enheder stilner af, vil væksten i det samlede it-marked gradvist mindskes, siger Anders Elbak, research manager i IDC.

Især investeringer inden for it-services lider stadig og forventes at udvise vækstrater under gennemsnittet i de kommende mange år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078