23948sdkhjf

Skidt afslutning på 2010 for Danionics

Batteriproducenten er dog optimistisk og vil nu gennemføre en aktieemission for at skaffe yderligere kapital.
- 2010 gik bedre end ventet for joint venturet, men sluttede skidt.

Så kort beskriver Danionics seneste regnskabsår, hvor selskabet har været igennem store omstruktureringer i produktionen på fabrikken i Kina.

- Ved udgangen af 2010 står vi med et fabriksanlæg væsentlig bedre end året før. Personaleomsætningen er faldet dramatisk, produktkvaliteten er stærkt forbedret, kundeklager nede, spildprocent nede og gennem andet halvår var fabrikken i stabil masseproduktion, skriver Danionics i sit årsregnskab.

Stigende produktion
Det blev til en samlet omsætning på 13,9 mio. kr. i joint venturet Danionics Asia. Det svarer til en fremgang på 5,4 mio. kr. sammenlignet med 2009. I første kvartal blev 208.000 batterier produceret og afskibet. Det steg i andet kvartal til 354.000 batterier og til 657.000 batterier i tredje kvartal. I fjerde kvartal blev der yderligere tale om en stigning til 686.000 batterier.

EBITDA endte på -7,8 mio. kr., og dermed var der tale om en fremgang på 8,9 mio. kr. sammenlignet med 2009.

Til gengæld sluttede året skidt for batteriproducenten. Fabrikkens klart største kunde, inden for bluetooth-segmentet, holdt igen med ordrerne, og det betød, at produktionen i årets tre første måneder blev reduceret til en tredjedel af gennemsnittet fra andet halvår 2010.

Vil skaffe kapital til endnu et år
Til gengæld lyder der nu mere positive signaler fra Danionics’ partnere i joint venturet. Dels har bluetooth-kunden bekræftet, at der er nye ordrer på vej, og dels ser en satsning på større batterier til blandt andet taplets ud til at blive en succes. Der er derfor budgetteret med at nå break-even i løbet af andet halvår af 2011.

Tidligere har det forlydt, at der var kapital nok til at holde Danionics kørende til og med 2010. Med de positive udsigter har bestyrelsen dog besluttet at forlænge horisonten med foreløbig et år. Det kræver imidlertid ekstra kapital, og bestyrelsen har derfor besluttet sig for at gennemføre en rettet emission.

Det danske moderselskab noterede i 2010 en omsætning på 325.000 kr. og et underskud før skat på 10,2 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095