23948sdkhjf

Stigning i industriproduktionen

Industriproduktionen steg 3,7 % fra december til januar efter at være faldet de tre foregående måneder.
Sammenholdes perioden november-januar med august-oktober, er der dog tale om et fald på 1,3 %.

Den største stigning i produktionen fra december til januar var i investeringsgodeindustrien, der steg 7,0 %. I fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder steg produktionen 2,6 %, og i mellemproduktindustri 2,3 %. I fremstilling af varige forbrugsgoder var der en stigning på 1,4 %.

Produktionen faldt 0,9 % fra oktober til november såvel som fra november til december. November og december er opjusteret med hhv. 0,5 procentpoint og 0,2 procentpoint. I faktiske tal er produktionen i januar 2011 således 10,4 % højere end i januar 2010, men 5,5 % lavere end for to år siden.

Stigning i omsætningen
Industriens omsætning af egne varer og tjenester steg 4,6 % fra december til januar målt i løbende priser. Omsætningen steg med 10,2 % inden for investeringsgodeindustrien, 2,9 % inden for fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder og 2,8 % inden for mellemproduktindustrien. Til gengæld faldt omsætningen 1,0 % inden for fremstilling af varige forbrugsgoder.

Industriens ordreindgang steg 13,4 % fra december til januar målt i løbende priser. Ordreindgangen steg 17,2 % på eksportmarkedet og 2,3 % på hjemmemarkedet. Det er primært eksportordreindgangen inden for investeringsgodeindustrien, der blandt andet omfatter fremstilling af motorer, vindmøller og pumper, der trak op med en stigning på 33,8 % fra december til januar.

Kilde: Danmarks Statistik - http://www.dst.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078