23948sdkhjf

Danske virksomheder knytter bånd til CERN

Relationer blev knyttet og vedligehold ved rejse til Geneve

BigScience.dk afholdt den 19. og 20. juni det tilbagevendende arrangement DK@CERN, hvor en række virksomheder fra netværket rejste til Geneve for at besøge den Europæiske Organisation for Højenergifysik, CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire).

På turen fik deltagerne en grundig introduktion til CERN som organisation, samt en intro til den danske involvering på stedet. Herefter fik de en opdatering på hvordan man laver business med CERN og hørte et inspirationsoplæg fra en underleverandør.

Deltagerne fik også opdateringer om aktiviteter i Mechanicals and Materials Engineering-gruppen og HiLumi-projektet, som indeholder både nuværende og kommende leverandørmuligheder. 

Tilbage efter mere end et årti
En af de virksomheder som deltog i turen var Mark & Wedell, som i perioden 2002 til 2006 leverede 410 strømindføringsenheder til CERN som alle er i drift den dag i dag. Her 12 år efter benyttede virksomheden muligheden for at genoptage tidligere kontakter og knytte nye relationer til tekniske og kommercielle indkøbere.

- M&W satser i disse år på forretningsområdet Big Science og ser store muligheder for at styrke partnerskabet og forretningen med CERN og lignende forskningsinstitutter, siger Torben Andersen, Manager hos Mark & Wedell, til bigscience.dk.

Danmark bidrager til CERNs budget med cirka 120 mio. kr. om året, svarende til ca. 1,8 pct af CERNs samlede budget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096