23948sdkhjf

Duel om beredskabets milliardopgave

Mindst to dansk-internationale spillere vil have udbygge beredskabstjenesternes kommunikationsnetværk

Kontrakten på det sikrede kommunikationsnetværk, de forskellige danske beredskabstjenester anvender, kommer snart i udbud. Mindst to selskaber vil have fingre i kontrakten, der har en anslået værdi på mindst en milliard kroner. Det skriver Berlingske. 

Siden 2007 har det Motorola Solutions-ejede Dansk Beredskabskommunikation stået for at opbygge sikkerhedsnettet kendt som SINE. Det er denne kontrakt, der udløb i 2020, hvorfor en ny af slagsen ventes at komme i udbud i år. 

Sikker kommunikation siden 2010
SINE, som har været i brug siden 2010, er et radionet til beredskabskommunikation til politi, brandvæsen, Beredskabsstyrelsen, sundhedsvæsenet samt forsvaret. Via specielt udstyr har mere end 45.000 brugere har adgang til SINE. 

Udgifterne til etablering og anvendelse af det særlige netværk fra 2010 til 2020 er cirka 1,6 milliarder kroner, ifølge Center for Beredskabskommission under Rigspolitiet.

Motorola Solutions, der har 200 ingeniører siddende i Glostrup, vil gerne fortsætte arbejdet med det særlige kommunikationsnetværk. 

Svensk bejler
Mindst én anden spiller er også interesseret i opgaven: Det er det svenske statsselskab Teracom. I Danmark ejer selskabet radio- og TV-sendenet, driver DAB-radionettet og har tidligere ejet TV-udbyderen Boxer.

For at styrke sin position gik det svenske selskab i maj sammen med Airbus Defence og Space Oy, der er inde over beredskabsnettene i Tyskland og Sverige.

I den ny kontraktperiode skal sikkerhedsnettet udvides, så der også kan udveksles data, billeder og film. I dag kan det anvendes til tale, dele GPS-koordinater og tekstbeskeder.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11