23948sdkhjf

Eksploderende marked giver Asetek store fremgang

Asetek i Aalborg opjusterer forventningerne for 2018 efter at have øget omsætningen med 75 procent i andet kvartal 2018 i forhold til året før.  

Det er den børsnoterede elektronikvirksomheds kerneforretning, vandkøling til High Performance-computere og særligt til det voksende marked for gamercomputere, der har oplevet den markante fremgang, skriver selskabet i en pressemeddelelse. 

- Vi er naturligvis meget tilfredse men også konservative i forhold til resten af året, hvor vi fortsat fastholder forventningen om at nå det samme, relativt høje, omsætningsniveau som i 2017, siger Aseteks administrerende direktør André Sloth Eriksen. 

Strategien er klar - to ligeværdige ben
Målet for Asetek, som OEM-samarbejdspartner for førende computerproducenter, er fortsat, at virksomheden kommer til at hvile på to mere ligeværdige ben.

Dels den ydelsesforøgende vandkøling af PCere til blandt andet gaming og arbejdsstationer, der har udviklet sig til en stadig bedre forretning og i øjeblikket udgør 94 procent af firmaets Aseteks omsætning. Dels vandkøling af centralt placerede datacentre.

Datacentre er et nyere forretningsområde, hvor Asetek stadig er ved at etablere sig, og råder over cirka 100 ansatte - primært ingeniører og systemudviklere - i Danmark, USA, Kina og Taiwan, samt omkring 500 udliciterede fabriksarbejdspladser i Kina.

Eksempelvis har flere universiteter, hvor man er særligt opmærksom på energiomkostning og klimabelastning, taget Asetek-teknologien til sig i deres energikrævende datacentre. Omsætningen området er da også forbedret med 20 procent til 1,2 millioner dollars mio. dollars i perioden. 

Ting tager tid
- På datacenterområdet arbejder vi fokuseret mod også at nå et kommercielt gennembrud men koncentrerer os samtidig om vores kerneforretning og det ekspanderende forretningsområde, som specielt gamermarkedet har udviklet sig til.

- Det tog os cirka 10 år at udvikle kerneforretningen til det den er i dag, så det er helt naturligt, at det også tager tid i datacenterforretningen, siger André Sloth Eriksen om forretningsplanen. 

Asetek har patent på vandkølingsteknologien, der tager udgangspunkt i køling af de processorer, der udgør kernen i enhver PC eller server – eventuelt samlet i Aseteks store vandkølede racks til datacentrene.

Asetek A/S
mio. dollars 2. kvartal 2018 2. kvartal 2017
Omsætning 19,53 11,14
Driftsresultat  1,66 -0,03
Resultat før skat 2,48 -0,59
Periodens resultat 2,14 -0,62
Samelede aktiver 49,65 49,17
Egenkapital 35,76 33,39
Perioden blev afsluttet den 30. juni 2018

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078