23948sdkhjf

Saab skal levere beskyttelse for millioner

Den svenske forsvarsindustrikoncern skal levere udstyr til fly og helikoptere for over 200 mio. kr.
Saab skal stå for sikkerheden i en lang række fly og helikoptere med henblik på brug i krigsområder også i fremtiden.

Det meddeler firmaet i en pressemeddelelse.

- Vi er stolte over at være valgte til denne store aftale med selvbeskyttelsessystemer. Kontrakten styrker vores position på verdensmarkedet og viser, at vores samlede Electronic Warfare selvbeskyttelsessystem er fuldt ud konkurrencedygtige, siger Micael Johansson, vicepræsident i Saab og leder af afdelingen for de elektroniske forsvarssystemer.

I forvejen bruges Saabs IDAS (Integrated Defensive Aids Suite) i en lang række af fly og helikoptere, men på grund af det følsomme emne, har firmaet ikke oplyst mere specifikke detaljer om den nye ordre.

Det ligger dog fast, at udviklingen og produktionen kommer til at foregå dels i Centurion, Sydafrika, samt i Järfälla i Sverige, og at den samlede værdi er på omkring €28 (210 mio. kr.).

Håber på ordre til Danmark
Samtidig kæmper Saab stadig mod den amerikanske producent Lockheed-Martins om at få ordren til at levere erstatningen for de nuværende F16-fly til det danske forsvar.

Flyene bruges i øjeblikket i krigen mod Libyen, og til Børsen siger Saabs nytiltrådte topchef, Håkan Buskhe, at den svenske fly- og forsvarsteknologi-koncern vil kvittere med modkøb på i alt 180 pct. af kontraktsummen i dansk industri, hvis man får ordren.
Læs mere om: Saab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.454