23948sdkhjf

Kameraiværksætter lægger alt hos danske underleverandører

Komponenterne er købt i Kina, men Veo får det hele lavet i Danmark. Når der kommer gang i salget får underleverandørerne endnu en opgave

Firmaet Veo har udviklet et kamera som ved hjælp af kunstig intelligens kan optage en fodboldkamp uden menneskelig indblanding.

16 klubber har allerede taget det intelligente kamera i brug, 1.000 flere står på Veos venteliste, og bagmændene har skaffet omkring 20 millioner investorkroner til firmaet. Det skriver Berlingske Business. 

Veos kamera, som med to højtopløselige videosensorer optager et 180 graders perspektiv over en hel fodboldbane, har været længe undervejs. 

- Det har taget to et halvt år at udvikle en AI-teknologi der kan genkende bolden og spillernes position og automatisk følge dem gennem kampen, siger Henrik Teisbæk, som for to et halvt år siden stiftede Veo sammen med TV-manden Keld Reinicke og erhvervsmanden Jesper Taxbøl, til Berlingske Business. 

Produktionen bliver holdt i Danmark
Udvikling, design og programmering har Veo selv stået for. Produktionen er også lagt i Danmark. Komponenterne bliver købt i Kina, men en unavngiven dansk produktionsvirksomhed fremstiller teknikken, mens en anden dansk virksomhed fremstiller kameraets plasticskal. 

Veo samler stadig selv det hele i lokalerne i København. Når salget tager fart vil den del dog også blive lagt ud til produktionsvirksomheden. 

Nu får salget så en spand kul. I første omgang i Danmark og til efteråret i resten af Skandinavien og England. Herefter står det øvrige Europa og USA for tur. Farten er vigtig, for Veo vil være first mover for at sikre sin plads som nummer et på området.

Læs mere om: VEO
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14