23948sdkhjf

Elektronikproducenternes rådgiver vil være dobbelt så stor

EP-TeQs stifter er ikke i tvivl om, hvad der er elektronikindustriens største udfordring

EP-TeQ i Stilling har siden 2004 levet af at rådgive om teknologier og værktøjer i elektronikindustrien. Sidste år gav det firmaet et plus på 1,7 millioner kroner og året før en enkelt million. Firmaet officielle målsætning er, at virksomheden over fem år skal fordobles. Det skal blandt andet ske ved en udvidelse i Europa, i første omgang i Benelux. Det skriver Børsen. 

For at nå målet må firmaet have de rette folk, og det er en udfordring. Ifølge partner og direktør Lars Kongsted-Jensen har firmaet været på jagt efter en ingeniør med sælgergen og forstand på teknologi i nogle år. 

En forudsætning for væksten er også, at elektronikindustrien som helhed holder produktion i Danmark. For at kunne det ser Lars Kongsted-Jensen konkurrencedygtighed som den største udfordring. I den forbindelse er en forudsætning løbende implementering af ny teknologi: 

- Teknologien udvikler sig i rasende fart, og det betyder, at nye elektronikkomponenter og nye design af produkterne giver en masse nye udfordringer. Jeg tror, at det er dér, en af udfordringerne er, fordi det mest almindelige i Danmark er, at man har nogen virksomheder, der designer noget elektronik, og så har vi nogle, der producerer noget elektronik. Når man har delt de to produktionsenheder, så er det vigtigt, at designerne også interesserer for produktionsprocessen - og har en dialog med produktionsstedet, siger Lars Kongsted-Jensen til Børsen. 

Gentager succes med produktionsgennemgang
I bestræbelsen på at bevare elektornikprodukion i Danmark går firmaet også alternative veje. Således er EP-TeQ - igen - gået sammen med konkurrenterne smartTec Nordic, Interflux Danmark, Eltraco Automation, Hytek Aalborg og HIN om området Produktion i Danmark på elektronikmessen E-18.

Her vil de vise muligheder og udfordringer i elektronikproduktion i Danmark og ad den vej udfordre måden, det bliver gjort og tænkt.

Mere konkret vil besøgende på messen blive ført gennem nogle af de mest problematiske processer i en moderne elektronikproduktion. Det sker i både ved foredrag, workshops og seks proces-øer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08