23948sdkhjf

Køb af Gomspace-aktier udløser stævning og sagsanlæg

Datterselskab under Færchfonden trækker partner i retten for 71 millioner og sagsøger samtidig tre topfolk i investeringsselskab og forskerpark

Investeringsselskabet 2013, et datterselskab under Færchfonden, stævner forretningspartneren Novi Innovation. Årsagen er sidstnævntes køb af aktier i satellitproducenten Gomspace tilbage i 2015. Erstatningskravet lyder på 71 milliner kroner. Det skriver Børsen. 

Novis investeringen i Gomspace skete den 10. april 2015, og det er ifølge Færchfondens administrerende direktør Ole vigtigt i forhold til stævningen. Dagen forinden, den 9. april, havde der været bestyrelsesmøde i Borean, Novi og Investeringsselskabet 2013s fælles investeringsselskab. Her blev parterne enige om vurdere, hvorvidt det var værd at skyde penge i Gomspace. Vurderingen, som skulle komme fire dage senere, endte med, at Borean valgte ikke at investere i satellitproducenten.

Ifølge Ole Bridal er der ellers en nedskrevet aftale om, at investeringer skal ske i fællesskab, når det kommer til Boreans porteføljeselskaber så som Gomspace. Så det er helt principielt for Ole Bridal.

- Jeg er nødt til som direktør for fonden at forholde mig professionelt til det her. Jeg har aldrig mødt de her mennesker, så jeg har ikke følelser i klemme, og vi er nødt til at håndtere det her professionelt. Vi er en fond, der investerer ret store midler, og vi er nødt til, at vores interessenter og vores omgangskreds ved, at vi agerer professionelt og har en klar forventning om, at aftaler bliver overholdt, siger Ole Bridal til Børsen. 

Sagsøger tre topfolk 
Stævningen imod Novi står, som citatet antyder, ikke alene.

Ole Bridal sagsøger også tre centrale personer på vegne af Investeringsselskabet 2013. Det drejer sig om bestyrelsesformand i Borean Peter Høstgaard-Nielsen, tidligere administrerende direktør i Novi Jesper Jespersen samt og Thor Jespersen, administrerende direktør i Borean frem til aprildagene i 2015. 

De tre har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Børsen. Novis administrerende direktør Henrik Lundum bekræfter overfor avisen, at der har været uenigheder om investeringer i 2015, men har ellers ingen kommentarer til sagen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08