23948sdkhjf

Philips-ledelse under pres efter økonomisk lussing

Den hollandske elektronikproducent regner med et driftstab på over trekvart mia. kr. i første halvår af 2011 og skal nu overveje at frasælge tv-afdelingen.
Fjernsynsmarkedet er fortsat under et massivt prispres og så har Philips haft stort fokus på at rydde ud i lagerbeholdningen.

Sådan begrunder den hollandske elektronikproducent selv de nedslående tal fra denne uges profitwarning, som viser et estimeret driftstab (EBITA) på 100 til 120 mio. euro (745-896 mio. kr.) i løbet af de tre første måneder af 2011 i selskabets tv-afdeling.

Nyheden kommer mindre end en uge efter meddelelsen om, at Frans van Houten overtager posten i selskabet som adm. direktør efter Gerard Kleisterlee, mens Ron Wirahadiraksa overtager titlen som økonomidirektør fra Pierre-Jean Sivignon.

- Vi har som plan for hele året at gå i nul, og på grund af tabet i første kvartal er det usandsynligt, at vi vil nå det mål, siger Joost Akkerman, talsmand for Philips.

Ifølge flere internationale iagttagere betyder de pauvre resultater, at den ny ledelse er under øjeblikkeligt pres for enten af få vendt udviklingen via store ordrer eller helt at afskibe selskabets tv-afdeling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125