23948sdkhjf

Nokia taber retssag mod Apple

Den finske mobilproducent får ikke medhold i, at Apple med sin iPhone bryder en række af Nokias patenter.
Nokia må i første omgang opgive håbet om af få hjælp fra de amerikanske myndigheder til at stoppe Apples iPhone 3GS og iPod Nano.

Det ligger fast efter en foreløbig afgørelse fra den amerikanske handelskommission, som konkluderer, at Apple ikke har brudt nogen af de finske patenter.

Sagen tog sin begyndelse i oktober 2009, hvor Nokia anklagede Apple for at have brudt selskabets patenter konsekvent siden 2007.

- Det grundlæggende princip i mobilindustrien er, at de virksomheder, der bidrager til teknologi-udvikling for at etablere standarder, skaber intellektuelle rettigheder, som andre skal kompensere for. Det forventes også, at Apple følger dette princip. Ved at nægte at acceptere passende aftaler for Nokias intellektuelle ejendom, forsøger Apple at få en gratis tur på ryggen af Nokias innovation, lød det blandt andet dengang fra Ilkka Rahnasto, vicepræsident for juridiske anliggender hos Nokia.

Apple haler ind på Nokia
Det forventes, at Nokia vil indgive en klage over afgørelsen, som så skal revurderes af den amerikanske handelskommission inden 1. august i år.

Ifølge tal fra International Data Corporation (IDC) er Nokia fortsat verdens største producent af mobiltelefoner, men finnerne trues dog bagfra af Apple, som på få år er gået fra en plads uden for top 10 til en 4. plads i december 2010.

Samsung og LG Electronics befinder sig imellem de to stridende parter på IDC’s liste.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094