23948sdkhjf

Teknologisk topmøde går igen

DTU inviterer igen til High Tech Summit, Danmarks universitetsdrevne teknologi-topmøde, med inspiration til teknologisk nytænkning. I år med mere matchmaking og startup-støtte

High Tech Summit, det højteknologiske topmøde, slår dørene op for anden gang den 10. oktober. 

Rammen er DTU Lyngby Campus, der bliver omdannet til en højteknologisk konference og messehal, med flere end 50 faglige spor, hvor virksomheder, startups, forskere og studerende møder hinanden, debatterer og sætter en dagsordenen for digital udvikling. 

- Topmødet stiller i år skarpt på konvergens – hvordan nye teknologier kan integreres i produktionen og konvergere mod andre teknologier. Vi ser særligt på digitale teknologier inden for domæner som sundhed, fødevarer og biotek, hvor Danmark har en stærk, international position, og hvor vi har mange eksempler på indførelse af ny teknologi, siger projektdirektør for DTU High Tech Summit Bjarke Bak Christensen, som er institutdirektør på DTU Bioengineering. 

Mere matchmaking og startup-støtte
DTU har udvidet det faglige program på High Tech Summit, så det i år består af 200 oplæg fra førende eksperter fra universitetsverdenen og erhvervslivet, som debatterer, inspirerer og giver deres syn på digitaliserings-dagsordenen. I topmødets udstillingshal gør 70 virksomheder udviklingen konkret med præsentation af projekter og innovation inden for digitalisering, big data og kunstig intelligens. Der forventes 4.000 besøgende på årets High Tech Summit. 

Matchmaking på High Tech Summit styrkes også med støtte fra den regeringsnedsatte Digital Hub Denmark og fortsætter aktiviteterne med en særlig startup-messe med deltagelse af 50 iværksætter-virksomheder. Innovationshubben DTU Skylab byder på innovations- og pitch-konkurrencer som Open Innovation X og Hardtech Entrepreneurship, der kan føre til et mere varigt samarbejde med deltagende virksomheder. Derudover har Venture Cup, i forbindelse med afholdelsen af verdensmesterskaberne i studenter-startups, inviteret 60 startups fra hele verden til at udstille på High Tech Summit. 

Fem trends på High Tech Summit
Det faglige indhold i High Tech Summit 2018 spænder fra digitaliseringstemaer i sporene Industri 4.0 og Robotics, Big Data og Artificial Intelligence og Internet of Things, til en bred vifte af problematikker i sporene Smart Health Care and Food, Business Inside Technology, Entrepreneurship og til the Global Goals i form af FN´s verdensmål.

På tværs af de faglige spor forventes High Tech Summit at blive præget af fem digitale trends: Teknologi-konvergens, Demokratisering af digitalisering, Sikker brug af kunstig inteligens, Personlig medicin, Bæredygtighed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068