23948sdkhjf

Texas Instruments opkøber National Semiconductor

En ny gigant er født på halvledermarkedet med TI’s opkøb af konkurrenten til en værdi af omkring 34 mia. kr.
Med en produktportefølje på hver 30.000 og 12.000 er Texas Instruments og National Semiconductor hver for sig blandt de største spillere på markedet for halvledere.

Nu slår de to selskaber sig imidlertid sammen, idet Texas Instruments opkøber National for et samlet beløb på omkring $6,5 mia. (34,1 mia. kr.).

- Dette opkøb handler om styrke og vækst. National har et fremragende udviklingsteam, og kombineret med vores kan deres produkter tilbyde vores kunder en analog portefølje af uforlignelig dybde og bredde, siger Rich Templeton, bestyrelsesformand og præsident i Texas Instruments, i en fælles pressemeddelelse.

Afventer godkendelse fra myndighederne
I forvejen sidder Texas Instruments på anslået 14 procent af markedet for analoge halvledere, mens National Semiconductors andel vurderes til at være på 3 procent.

Ifølge evertiq.com betyder handlen, at Texas Instruments overhaler Toshiba Corp på listen over halvlederproducenter og dermed bliver verdens tredjestørste af slagsen.

Handlen er enstemmigt godkendt af bestyrelsen for begge selskaber, men mangler endnu at få grønt lys fra de relevante myndigheder.

Af samme grund forventes handlen først at være endeligt gennemført i løbet af seks til ni måneder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079