23948sdkhjf

GPS-pionerer gør comeback

Manden bag Safetrack vil udvikle nye virksomheder ud over at være investor og professionelt bestyrelsesmedlem. Hans nye GPS-firma gik online i denne uge

Martin Oliver Mikaelsen har sammen med makkeren Niels Langgaard startet firmaet Keatech i Hjørring med et nyt produkt til GPS tracking og sporing. 

- Vores site gik online i går (mandag den 24. september, red.). Vores service har kørt et par måneder, så de første betalende kunder er på og systemet kører, forklarer Matin Oliver Mikaelsen til Electronic Supply og uddyber, at man nu sætter gang i marketingindsatser for at få fat i brugere. 

Til en start vil de fange danske kunder og have styr på produktet, inden man ser ud over grænserne. Med god grund. 

Martin Oliver Mikaelsen kender markedet og har arbejdet med det i rigtig mange år. Han var blandt pionererne i Danmark indenfor systemer til central GPS-baseret overvågning af flåder af køretøjer med firmaet Safetrack etableret i 2005. Han solgte firmaet i 2015, men er altså nu på banen igen sammen med sin gamle makker fra Safetrack, Niels Langgaard. 

Tør investere ind i fremtiden
Keatech er baseret på en plug-in GPS-enhed, som brugeren selv monterer i køretøjets diagnosestik. Selve GPS-enheden leverer firmaet gratis, hvorefter kunden blot betaler et abonnement for adgang til online delen, som er den nyudviklede software, hvor enkelhed er kodeordet. 

Tilpasset hardware

Keatech får sin hardware, en specielt tilpasset GPS-enhed, produceret hos en stor kinesisk elektronikproducent i Schenzen. 

- Et af vores krav da vi startede var, at jeg ikke skulle udvikle min egen hardware. Det ermeget omkostningstungt og krævende at få godkendelser til automotive. Så jeg brugte mit netværk og fik en leverandør, der levede op til vores krav, forklarer Martin Oliver Mikaelsen.

Målgruppen er små og mellemstore virksomheder. Specielt håndværksmestre og servicevirksomheder, der ønsker at holde styr på deres køretøjer – altså hvor køretøjerne er lige nu, hvor de har været og hvor længe, så dokumentationen er på plads. 

- Det kræver lidt penge at starte sådan et setup op, og vores forretningsmodel lægger op til, at der går tid, inden vi tjener penge.  Så er det en fordel, at jeg tjente lidt penge på salget af Safetrack, siger Martin Oliver Mikaelsen og tilføjer, at de tør investere i fremtiden, fordi kunder der får en fornuftig ydelse typisk ikke skifter abonnement.

Processer kan automatiseres og fuldautomatiseres
Bag Keatech står det samme hold, som for en halv snes år siden udviklede Safetrack. Foruden Martin Oliver Mikaelsen og Niels Langgaard fra Hjørring er det Dmytro Gokun, som er ansat som programmør i Kharkiv i Ukraine. 

Planen er at holde det på de tre, i hvert fald det første halve års tid. Kommer den håbede kundetilgang, kan der komme flere til på den anden side af det første halve år, medgiver firmaets bagmand: 

- Vi har klart store vækstambitioner. Om 12 måneder er vi måske fem- otte mand, som sidder og arbejder med det her. Det kan være til salg, og det kan blive i udvikling, når vi skal videreudvikle produkterne. 

Med erfaringerne fra Safetrack i rygsækken har man nu bygget en række værktøjer, så Keatech kan skalere til vækst, forklarer Martin Oliver Mikaelsen. Eksempelvis kan nogle processer automatiseres og fuldautomatiseres, så behovet for flere folk er mindre. 

Ikke målet at sælge
Da de to kapitalfonde Goldman Sachs og Gro Capital købte telematrik-virksomheden Trackunit og Safetrack i 2015, faldt der en god slat penge af til Martin Oliver Mikaelsen. Ifølge ham var det naturligt, at begge parter solgte til kapitalfondene, da Safetrack og Trackunit havde arbejdet sammen siden 2006, hvor førstnævnte leverede software-platformen til Trackunits enheder. 

En del af pengene er allerede investeret i iværksættervirksomheder. Men det var lidt med en følelse af, at sidde og kede sig på bagsædet i bussen, mens de andre lavede alt det spændende oppe foran. Så nu er der altså skudt penge i eget firma.

- Jeg er kommet frem til, at det sjove er det her med at drive og starte virksomheder op og udvikle produkter. Derfor besluttede jeg mig for at start igen, siger Martin Oliver Mikaelsen. 

Fordele ved at finansiere det selv er i hans optik, at man ikke er afhængig af at rapportere til andre og have et salgssigte, som det fx gør sig gældende ved kapitalfondseje. Derfor er det med andre ord ikke målet at sælge, når der kommer gang i forretningen.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125