23948sdkhjf

Se tallene: Flere luksusmikrofoner over disken

Investeringer i salg og distribution, produktudvikling og organisationen tager dog toppen af overskuddet hos Allerød-firmaet

DPA Microphones’ gjorde meget rigtigt sidste år, og meget gik mikrofonfirmaets vej.

- Vi løftede salget og den underliggende indtjening efter en stærk udvikling i den eksisterende forretning og en god effekt af udvidelsen af vores distributionsnetværk mod udgangen af regnskabsåret (købet af den britiske distributør Sound Network og etableringen af en dedikeret salgsorganisation i Tyskland, red.), siger Kalle Hvidt Nielsen, administrerende direktør i DPA Microphones i en pressemeddelelse.

- Samtidig arbejdede vi målrettet med at skabe en solid platform for fortsat vækst ved at investere i salgsorganisationen, styrke ledelsen og skrue op for udvikling og lancering af nye produkter. Indsatsen viser allerede gode takter, og vi forventer at skabe fremdrift i både salget og indtjeningen i de kommende år, fortsætter han.

Fakta: Dpa Microphones

DPA Microphones producerer professionelle mikrofonløsninger til kunstnere, speakere og lydteknikere inden for bl.a. teater, broadcast, installation, live performance og koncertsale. 

Firmaets hovedkvarter er placeret i Allerød, og virksomheden har egen produktion i Asnæs.

Fremgangen i bruttoresultatet, som steg 11 procent til 119 millioner kroner, tilskriver DPA salgsfremgangen, højere produktionseffektivitet i forlængelse af tilpasning af den danske produktion og bedre marginer i Storbritannien og Tyskland.

Ekstraordinære omkostninger på 11 millioner kroner forbundet med styrkelsen af DPA Microphones’ distributionsnetværk, organisation og ledelse samt en negativ valutakurseffekt på 3 millioner kroner, betød omvendt, at driftsresultatet faldt moderat til 32 millioner kroner.

Investeringer og udsigter
Udover ekspansionen af distributionsnetværket i Storbritannien og Tyskland udvidede DPA Microphones også den nordamerikanske salgsorganisation. Samtidig ansatte firmaet salgsdirektør Nikolaj Forsberg og finansdirektør Jesper Bodeholt. 

DPA Microphones øgede derudover investeringerne i udvikling af teknologi og produkter. Koncernen lancerede blandt andet det første digitale produkt – Digital Audio Interface – som omdanner iOS-enheder til professionelle lydoptagere, og miniatureforstærker-teknologien CoreE by DPA, som supplerer og forbedrer flere eksisterende produktplatforme, der bruges ved koncerter, af TV-stationer, i teatre og lignende. 

Om fremtidsudsigterne lyder det i meddelelsen, at DPAs ledelse forventer fortsat fremgang i salget og et højere driftsresultat i 2018/19 med afsæt i helårseffekten af det styrkede distributionsnetværk og de fortsatte investeringer i teknologi, produkter og organisation.

DPA Microphones A/S
mio. kr. 2017/18 2016/17
Bruttoresultat 118,5 106,7
Driftsresultat 32,3 34,2
Resultat før skat 28,7 32,8
Årets resultat 22,9 24,5
Aktiver 136,3 108,5
Egenkapital 59,4 48,9
Gns. antal medarbejdere 156 174
Regnskabsåret blev afsluttet den 30.04.2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094