23948sdkhjf

Stærkt regnskab: Mikrofon-eksperter overgik alle forventninger i 2021

Danske DPA Microphones havde forrygende fart på i 2021. Efter en sløv indgang til året på grund af coronapandemien, så skød salget i vejret efter sommerferien. 

Med en bruttofortjeneste tilbage på 2019 niveau med 124,5 millioner kroner, landede Allerødvirksomheden en bundlinje på 35,8 millioner kroner. Det bedste resultat nogensinde.

Det stærke resultat kommer efter et ganske horribelt 2020, hvor virksomhedens største kunder, filmselskaber, koncertarrangører og teaterscener, var fuldstændigt lukket ned. Omsætningen droppede uafladeligt, og DPA Microphones italienske ejere var hurtigt ude og give Allerødvirksomheden "en helligdag" og stille et større kapitalberedskab til rådighed.

Og indgangen til 2021 så ikke umiddelbart meget bedre ud, men så vendte lykken i takt med at restriktionerne rundt om i verden blev ophævet.

- 2021 var et meget blandet år. Første halvdel var stadig meget negativt påvirket af COVID-19, mens markedet pludseligt i andet halvår vendte tilbage til før COVID-19 niveau. Det var en fantastisk positiv udvikling, især også for vores kunder som desværre har lidt meget under COVID-19 krisen, fortæller Kalle Hvidt Nielsen, CEO for DPA Microphones.

Om DPA Microphones:

  • En af verdens førende producenter af professionelt mikrofonudstyr.
  • Har hovedsæde i Allerød nord for København og produktion i Asnæs på Vestsjælland
  • Har vundet et hav af priser for deres teknologi og designs. I 2021 fik virksomheden en "Technical Achievement Award" af Oscar-akademiet.
  • I 2018 blev DPA Microphones solgt til den italienske højtalerproducent RCF for næsten en halv milliard kroner.
  • DPA Microphones driver også en række udenlandske selskaber og er til stede i USA, Hong Kong, England og Tyskland.

Kilder: DPA, Wiki, Audiomagic.

- Vi var godt forberedte på efterspørgslen og kunne, i modsætning til nogle af vores  konkurrenter, levere på den kraftigt stigende efterspørgsel, forklarer Kalle Hvidt Nielsen.

Høj leveringsevne trods problemer

Hos DPA Microphones har man, mens krisen kradsede mest, holdt næsen i sporet i forhold til produktudvikling. En række nye produkter var klar til lancering, da kunderne vågnede igen i 2021, og flere ligger klar til lancering om kort tid.

- Med vores investeringer har vi udviklet en række nye unikke produkter og teknologier. Af de produkter som er frigivet kan nævnes vores sub-miniature mikrofon som trods en størrelse på kun 3 mm har verdens bedste specifikationen indenfor kategorien, siger Kalle Hvidt Nielsen.

- Også CORE by DPA teknologien, som nu er implementeret i alle vores miniature-mikrofoner, har løftet lydkvaliteten markant, hvilket er højt værdsat af vores kunder. Samtidigt har vi udviklet teknologier, som gør det muligt at introducere andre mikrofoner med endnu bedre kvalitet. Det kommer vi til at fortælle mere om, når nye mikrofoner bliver lanceret i den kommende tid, fortæller direktøren.

Hos DPA Microphones ser man med en række nye produkter og høj efterspørgsel ind i et ny godt år, hvor Allerødvirksomhedens leveringsevne kommer til at give dem en fordel i markedet, der er stærkt påvirket af forsyningskrisen

- I 2022 forventer vi, at markedet normaliseres efter COVID-19. På trods af de generelle problemer i de globale forsyningskæder har vi hele tiden kunne levere fra alle hylder. Det giver os mulighed for at vinde markedsandele fra de mindre heldige konkurrenter, siger Kalle Hvidt Nielsen.

I 2022 forventer DPA Microphones således yderligere global salgsvækst og et nyt rekordresultat i omegnen af 40 millioner kroner.

DPA Microphones A/S
mio. kr. 2021 2020
Bruttofortjeneste 124,5 74,5
Resultat af primær drift 52,4 2,2
Årets resultat 35,8 6,1
Balancesum 339,6 307,1
Egenkapital 169,3 131,7
Antal ansatte 172 167
Regnskabsåret blev afsluttet 31. dec 2021
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094