23948sdkhjf

Elbiler klarer 9 af 10 køreture

Ifølge ny svensk rapport kan elbiler klare langt de fleste af en almindelig families køreture.
Elbiler kan sagtens klare det daglige kørselsbehov – også for familier med børn.

Det fremgår af Vattenfalls rapport ”Att köra en laddhybrid”, som er blandt de hidtil grundigste af sin slags.

Energiproducenten har ladet 30 svenske familier skifte den benzindrevne bil ud med en elbil, og forsøget har vist, at 9 af 10 ture foretaget af familierne har været på under 30 km. længde.

Og da den testede bil – en Volvo V60 Plug-in Hybrid, som kommer på markedet næste år – har en rækkevidde på 50 km., har det i langt de fleste tilfælde altså ikke været noget problem.

Oplader hjemme og på jobbet
Faktisk har det vist sig, at opladningsstationer i hjemmet og på arbejdspladsen har været rigeligt til at holde elbilen kørende for de fleste.

Således har 59 procent af opladningerne fundet sted i hjemmet, mens 25 procent er foregået ved arbejdspladsen.

- Resultatet viser, at opladningsmuligheder i hjemmet og på arbejdspladsen er tilstrækkeligt for at dække det daglige kørselsbehov som at køre på arbejde, hente og bringe børn, handle ind og så videre. Så behovet for at udvide infrastrukturen til opladning af elbiler er begrænset. Frem for alt viser forsøget, at elbilen helt kan udfylde den konventionelle bils rolle samtidig med, at el erstatter stadig flere af de fossile brændstoffer, konkluderer Johan Tollin, Vattenfalls projektleder for elbil-samarbejdet med Volvo.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109