23948sdkhjf

Nu får Systematic sit højhus

Et 60 meter højt kontorhus med facader af kobber samler den 1.000 mand store virksomheds aktiviteter i Aarhus ét sted

På Søren Frichsvej i Aarhus går spaden om kort tid i jorden til et særdeles markant byggeri: Et 7.350 kvadratmeter kontorhus fordelt på 15 kobberbeklædte etager.

Det 60 meter høje byggeri bliver nyt hovedkontor til Systematic, som har haft udbygningen på tegnebrættet gennem flere år. Dn danskejede it-virksomhed har i dag lokaler på begge sider af Søren Frichsvej, men vil med det nye byggeri samle aktiviteterne ét sted, når det nye kontorhus står færdigt om 28 måneder.

Det nye kontorhus opføres på samme grund, som Systematic har til huse i dag, og den bestående kontorbygning og det nye projekt kommer til at hænge sammen.

Det 15 etaber høj byggeri er udarbejdet af Erik Arkitekter og Niras og består af 7.350 kvadratmeter kontorhus fordelt på 15 kobberbeklædte etager. Opgaven med at bygge huset er lagt i hænderne på Base Erhverv, der har indgået en partneringaftale med bygherren. 

Systemativ er vokset voldsomt de seneste år og kunne i august måned sige goddag til medarbejder nummer 1.000.

Systematics går tilbage til 1985. Allerede i 1986 tog væksten fart, da virksomheden fik sin første store kontrakt på et kommando-kontrol system til det danske søværn. I 1992 voksede Systematic ud over landets grænser med etableringen af et kontor i England, og i 1995 fulgte et kontor i USA. Siden fulgte flere kontorer verden over, og i dag har Systematic kontorer i 12 lande.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079