23948sdkhjf

Kæmpe robotløsning skal håndtere kabelruller i Brøndby

Fynske Egatec skal levere avanceret robotanlæg til håndtering af optiske kabelruller til fibernet hos OFS Fitel

I montagehallen hos Egatec i Odense er man ved at samle et stort, avanceret automationsanlæg, der skal håndtere, pakke og palletere fiberkabler på ruller. Det er en ordre, der beløbsmæssigt ligger i den ”tunge ende”, skriver Egatec i en pressemeddelelse.

Løsningen, der om kort tid bliver implementeret hos OFS Fitel Denmark i Brøndby, består af et eget udviklet lager med ind- og udleveringskraner, der skal rumme over 15.000 spoler med optisk fiber, som OFS primært sender ud til de globale markeder.

OFS Fitel Danmark er en del af OFS-koncernen i USA, der udvikler, fremstiller og sælger optiske fiberbaserede løsninger, hvor produktionen omfatter flere millioner kilometer fiberkabler om året.

Fiberkabler anvendes til fibernet som er højhastigheds internet med en hurtigere og mere stabil forbindelse end traditionel bredbånd. Det er en forbindelse, der er baseret på lyslederteknologi, og lyslederen bliver produceret hos OFS Fitel Danmark i Brøndby.

Stigende efterspørgsel efter fiber
Stigningen i behovet efter fiberoptiske løsninger de seneste år har for OFS betydet en udvidelse af produktionskapaciteten og dermed også fabrikken i Brøndby, hvor det nye anlæg vil finde sin plads.

– Med en kraftig øgning i vores produktionskapacitet var der behov for nytænkning i forhold til transport, lager og pakning af vores produkter, siger Torger Tokle, manufacturing manager hos OFS.

Det totale anlæg består af et 400 kvadratmeter stort reolsystem, der er opbygget med specialudviklede ”Egatec”-kraner til ind- og udlevering af kabelruller samt en række af Egatecs standardmaskiner til pakning og palletering.

- Udvikling af automatiserede specialløsninger har været vores kerneforretning i mange år, og kombineret med nye standardprodukter indenfor pakning og palletering passer ordren direkte ind i vores forretningskoncept. At vi har mulighed for at integrere så mange af vores produkter i en løsning er storartet, fortæller Mads Nychel, direktør i Egatec, som for tre år siden valgte at fokusere en stor del af forretningen på standardmaskiner, der i dag omfatter en række maskiner og robotter inden for pakke- og palleteringsprocessen.

Indeholdt i leverancen er også en AGV (Automated Guided Vehicle), der skal afhente de færdigproducerede fiberruller, som efterfølgende bliver kontrolleret og dernæst transporteret ind på et lager.

Lageret har plads til over 15.000 styk fiberruller, som ved hjælp af de to ”Egatec”-lagerrobotter skal levere fiberrullerne ind og ud af lageret på det over fire kilometer lange lagersystem. Efterfølgende skal disse kabelruller pakkes i kasser, som efterfølgende palleteres på paller, alt i henhold til ordredata fra overordnet ordresystem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078