23948sdkhjf

Nu arbejder 1700 i den danske rumindustri

Vækstambitionerne er store hos de knap 200 Virksomheder i rumindustrien. De ventes at vokse mellem 10 og 170 procent, lyder ny vurdering

Danske rumindustri spirer.

Der er nu 199 virksomheder, der arbejder med rummet i større eller mindre grad, og dermed tager en bid af rumområdet, der har en omsætning på omkring 350 milliarder dollars globalt set. Det viser en ny rapport udarbejdet af Rambøll for Uddannelses- og Forskningsministeriets.

- Selvom det stadig er et forholdsvis lille erhverv i Danmark, så er der store perspektiver i en dansk rumindustri. Vi skal derfor accelerere udviklingen ved at gøre det nemmere for forskere eller studerende med en iværksætter i maven at komme i gang med det næste rumeventyr, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, i en pressemeddelelse fra ministeriet.

1700 medarbejdere er beskæftiget i dansk rumindustri, men virksomhederne peger på, at der er mangel på kvalificeret arbejdskraft. Særligt da virksomhederne selv i et konservativt scenarie forventer en vækst på 10 procent om året.

Væksten bliver 10 procent.... eller 170
Rapporten om rumindustrien i Danmark har tre vækstscenarier.

74 nye virksomheder
I den opdaterede statistik om dansk rumerhverv har Rambøll identificeret 199 virksomheder.

I den seneste opgørelse fra 2016 var tallet 144. Heraf er 19 virksomheder taget ud af den nye opgørelse, fordi de enten er lukkede, gået konkurs, er fusioneret eller lignende.

Dermed er i alt 74 nye virksomheder kommet med på listen. Hovedparten af virksomhederne er fundet på grund af bedre søgemetoder.

Gennemsnitsscenariet opererer med en vækst på 30 pct. inden for et år og knap 50 pct. over de næste fem år. Det optimistiske scenarium forventer en vækst på 170 pct. inden for et år og cirka 230 pct. over de næste fem år. Endelig er der det konservative scenarium, der opererer med en forventning om cirka 10 pct. vækst både inden for 1 og 5 år.

For at sætte yderligere fokus på muligheder og udfordringer i den danske rumindustri afholder. Styrelsen for Forskning og Uddannelse i dag, den 8. oktober, den første af – efter planen – årlige rumkonference. I år er rammen DGI byen i København.

Læs hele rapporten om den danske rumindustri: Opdatering af statistik om rumerhvervet samt analyse af rumerhvervets vækstpotentiale

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078