23948sdkhjf

Dansk motionsudstyr testet hos NASA

Danish Aerospace Companys nyudviklede træningsudstyr, der skal sikre, at astronauterne i rummet kan holde sig i god form, er nu et skridt nærmere en realitet. I en pressemeddelelse oplyser Odense-virksomheden, at den første prototype af deres European Enhanced Exploration Exercise Device (4ED) netop er blevet testet på Nasas Johnson-rumcenter i Houston, Texas.

Sidste år indgik den Europæiske Rumfartsorganisation ESA en aftale med Danish Aerospace Company om at bygge fire modeller af det nye multifunktionelle motionsudstyr. Flight-modellen ventes klar til opsendelse i 2021, hvorefter den skal tages i brug af Esas og Nasas astronauter på Den International Rumstation, ISS.

- Det er vores største kommercielle kontrakt de sidste 10-15 år, og vi er nu meget

Danish Aerospace Company

Danish Aerospace Company er specialiseret i design, udvikling, produktion, certificering, vedligeholdelse, afprøvning og drift af medicinsk- og motionsudstyr til rumfart og har eksisteret siden 1988.

Danish Aerospace Company har i dag flere end 20 medarbejdere, der er specialiseret inden for elektronik, mekanik og softwareprogrammering.

Virksomheden er 100 procent ejet af den danske erhvervsmand Mikael Goldschmidt via M. Goldschmidt Capital A/S.

tættere på at have defineret udstyret som skal bruges på Den Internationale Rumstation, ISS. De avancerede tests hos Nasa har givet os en hel del data og input, som vi nu kan bruge til at optimere vores E4D-udstyr, når vi designer og bygger flight-modellen, siger Thomas A. E. Andersen, administrerende direktør i Danish Aerospace Company.

E4D-motionsudstyret kombinerer cykling, roning, tovtrækning og mere end 29 andre vægtløftningsøvelser i ét udstyr. Det øger alsidigheden og dermed også effektiviteten af astronauternes daglige træning i rummet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078