23948sdkhjf

Lumigons danske smartphone forsinket

Den første danske smartphone nogensinde skulle have ramt handlen i disse dage, men nu er lanceringen udsat på ubestemt tid.
Købere af den længe ventede smartphone Lumigon T1 må væbne sig med tålmodighed.

Den første danske smartphone nogensinde skulle have ramt handlen i slutningen af tredje kvartal i år, men midt i april er intet fortsat hændt.

På Lumigons hjemmeside er leveringsstatus ændret til ”senere i år”, og i en mail til Computerworld forklarer firmaets direktør, Lars Gravesen, situationen således:

- Vi har været nødt til at udskyde lanceringen, da vi vil være helt sikre på, at produktet fungerer, som det skal, inden det kommer ud til brugerne, således at oplevelsen bliver bedst mulig modtaget.

Dansk design og lyd
Lumigon T1 produceres ganske vist i Kina, men er designet fra bunden af Lumigon i Danmark, mens lyddelen er leveret af B&O.

Lumigon T1 er baseret på Android 2.2, har en 3.5” multitouch-skærm og et 5 megapixel kamera blandt sine fordele. Og så kan den bruges som en universal fjernbetjening.

Lars Gravesen ønsker ikke at oplyse, hvor mange kunder der allerede har forudbestilt den danske smartphone, men udtrykker i sin mail til Computerworld ikke nervøsitet for, at Lumigon bliver straffet for forsinkelsen af konkurrenterne.

- Vi ser ikke, at konkurrenterne kan overhale et godt skandinavisk design med innovative features, som ikke findes på andre telefoner, skriver han.

Skepsis, glæde og et godt marked
Lumigon T1 blev formelt præsenteret på et pressemøde i oktober sidste år, men allerede i februar 2010 udtrykte teleanalytiker John Strand lige dele glæde og skepsis over for idéen, da han til Ingeniøren sagde:

- Jeg synes, det er imponerende, at nogen prøver på at lave en dansk mobil telefon. Når det så er sagt, så vil jeg også sige, at det er op ad bakke. Jeg synes, det er skønt og forfriskende, at der er nogen, der gør det, det har jeg dyb respekt for.

Markedet for smartphones er ellers brandvarmt for tiden.

HTC fra Taiwan har netop præsenteret et regnskab for første kvartal af 2011, hvor resultatet er næsten tredoblet i forhold til samme periode i 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081