23948sdkhjf

Forhandlinger mellem CSC og Prosa brudt sammen

Mandagens forhandlinger viste, at parterne fortsat står langt fra hinanden i konflikten, som nu truer med at ramme Skat, politi og sygehusvæsenet
Konflikten mellem CSC og fagforbundet Prosa fortsætter.

Det ligger fast efter mandagens forhandlinger, hvor parterne på ingen måde kom nærmere en løsning efter to måneder med uoverensstemmelser.

Stridens kerne er de såkaldte tryghedsaftaler, som sikrer medarbejderne 22 måneders løn ved fratrædelse og som CSC ønsker afskaffet.

- Vi mener, vi har strakt os rigtig meget i den her forhandling, og vi opfordrer CSC til at vise reel forhandlingsvilje. Men CSC vil have tryghedsaftalen helt fjernet, før de overhovedet vil fortsætte med lønforhandlingerne, siger næstformand i PROSA, Hanne Lykke Jespersen, til epn.dk.

Kan lamme it-systemer i det offentlige
Den opfattelsen deler de dog ingenlunde på den anden side af bordet.

Lene Christensen fra CSC giver over for avisen udtryk for, at CSC har "vist en betydelig imødekommenhed."

- Det er trist, at vi må konstatere, at parterne er for langt fra hinanden til, at man kunne blive enige om nye tryghedsaftaler for alle overenskomstområder på CSC, siger hun.

Parterne har ikke aftalt ny forhandlingsdato, og Hanne Lykke Jespersen, Prosa, advarer om, at konflikten i sidste ende kan lamme it-systemerne hos både Skat, politi og sygehusvæsenet fra den 1. juni i form af en altomfattende konflikt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078