23948sdkhjf

Mentorordning skal skabe vækst

Videnstunge virksomheder skal hjælpe mindre virksomheder med at beskytte og udnytte deres intellektuelle ejendomsrettigheder (IPR) som patenter og varemærker i nyt initiativ.
Manglende erfaring med at sikre og udnytte viden kan være selve forskellen på succes og fiasko for mange mindre virksomheder i Danmark.

Derfor har regeringen lanceret en IPR-mentorordning, hvor videnstunge virksomheder deler deres erfaringer med mindre virksomheder, der har et stort potentiale.

Store virksomheder som Arla, Coloplast, Danfoss, Grundfos, Novo Nordisk og Vestas har allerede tilmeldt sig ordningen som mentorer, og det glæder økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

- IPR-mentorordningen bygger på det gamle princip om mesterlære, hvor man bliver udfordret, motiveret og inspireret af en virksomhed, der i årevis har genereret vækst ved strategisk at udnytte sin viden.

Viden skaber vækst
Ifølge ministeren viser undersøgelser, at IPR-aktive virksomheder generelt har flere ansatte, eksporterer mere, og har en langt større værdi-tilvækst end virksomheder, der ikke aktivt sikrer og udnytter deres viden.

- Det er afgørende, at vi får skabt en ny generation af virksomheder, der strategisk arbejder med at sikre og udnytte deres viden. For det er gennem viden, at vi skaber vækst. Derfor er jeg glad for, at erfarne danske virksomheder nu stiller deres erfaring til rådighed for fremtidens vækstvirksomheder, siger Brian Mikkelsen.

Ordningen er gratis, og tilbydes som led i en større IPR-pakke, der vejleder virksomheder i, hvordan de håndterer IPR.

Læs mere om IPR-pakken her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066