23948sdkhjf

Apple vipper Nokia af tronen

Titlen som verdens største mobilproducent tilhører nu for første gang Apple, som i årets første kvartal stod for en rekordomsætning takket være selskabets iPhones.
Med en omsætning på $11,9 mia. (60,8 mia. kr.) i første kvartal af 2011 overhalede Apple for første gang nogensinde Nokia som verdens største mobilproducent.

Finnernes omsætning for årets første kvartal lød på $9,4 mia. (48 mia. kr.), og selv om det er en stigning på knap 18 procent i forhold til samme periode sidste år, er det for intet at regne mod Apple, som mere end fordoblede omsætningen.

Nokia sælger stadig flest mobiler
Apple har dermed erobret tronen på bare fire år, og det skyldes naturligvis selskabets populære iPhone, som der blev solgt over 18 mio. enheder af i årets første kvartal.

Dermed sælger Nokia stadig godt fem gange så mange telefoner på verdensplan, men dog til en betydeligt lavere gennemsnitlig stykpris.

Sony Ericsson trækker sig
Nokia meddelte i sidste uge, at selskabet har indledt et formelt samarbejde med Microsoft i et forsøg på at bevare magten på mobilmarkedet.

Næsten samtidig annoncerede en tredje aktør på samme marked, Sony Ericsson, at man for fremtiden vil undlade at producere mobiltelefoner og fremadrettet satse hundrede procent på smartphones i stedet.

Sony Ericsson rangeres som verdens sjette største producent af mobiltelefoner, men har på det seneste oplevet en tilbagegang, som, ifølge topchef Bent Nordberg, både skyldes naturkatastroferne i Japan samt en brutal konkurrence på markedet.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112