23948sdkhjf

Nokia massefyrer i Danmark

950 ansatte i Danmark fyres som led i et omfattende spareprojekt, der koster 4.000 jobs på verdensplan.
Rygterne har længe svirret , og her til morgen blev de bange anelser så bekræftet: Nokia planlægger at fyre 4.000 ansatte på verdensplan som led i en omfattende spareplan.

Ifølge en pressemeddelelse fra den finske mobilgigant skal omkostningerne i Devices & Services-afdelingen reduceres med €1 mia. (7,5 mia. kr.) i 2013 sammenlignet med 2010, og det kommer til at medføre fyringer.

Desværre vil størstedelen af fyringerne være koncentreret omkring Danmark samt Finland og Storbritannien, og de første medarbejdersamtaler skulle allerede være i gang.

Næsten 1.000 fyres i Danmark
I Danmark vil samtlige 950 ansatte i Nokias udviklingsafdeling i København blive overflødige via gradvise nedskæringer indtil udgangen af 2012. Alle er dog sikret løn indtil udgangen af 2011, oplyser Nokia.

Nokia beholder dog sin danske salgs- og marketingorganisation i København.

Selskabet forsikrer samtidig, at man sætter alle mulige ressourcer ind på at hjælpe de mange overflødige medarbejdere videre i nye jobs.

- Det er en hård virkelighed, og vi arbejder tæt sammen med vores ansatte og partnere for at finde længevarende genansættelsesprogrammer til Nokias talentfulde folk, siger præsident og adm. direktør Stephen Elop.

Læs også:
Reaktioner på Nokia-fyringerne
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094