23948sdkhjf

Terma trækker flere studerende til USA

Et nyt samarbejde mellem teknologifirmaet Terma og Aalborg Universitet (AsU) giver universitetets studerende mulighed for at komme i praktik hos flyproducenten Lockheed Martin i Texas, USA. 

Det skriver Aalborg Universitet i en pressemeddelelse. 

Aftalen blev markeret tirsdag, da repræsentanter fra Terma, Lockheed Martin og AaU mødtes til et uformelt arrangement på AaU i København. Helt konkret betyder den, at Terma til januar sender to AaU-studerende til Lockheed Martins flyfabrikker i Fort Worth i staten Texas og Marietta i Georgia. Her skal de sammen med ingeniørstuderende fra både Aarhus Universitet og Danmarks Tekniske Universitet arbejde med F-35 kampfly hos Lockheed Martin. 

- Det er voldsomt spændende
Allerede nu er forventningen stor hos de to studerende fra AaU, Lorena Ximena Nigro og Alexander Kamp Nielsen. 

- Det er voldsomt spændende at få lov til at arbejde med den mest avancerede teknologi inden for flyvemaskiner. Samtidig føler jeg, at jeg er med til at skrive en lille del af historien, når jeg nu skal til at bygge de kampfly, som skal være en del af det danske luftvåben i mange år frem i tiden, fortæller ingeniørstuderende Alexander Kamp Nielsen fra Autonomous Systems ved AaU. 

Han drømmer om en karriere inden for storskala-produktionsapparater, eksempelvis flyindustrien eller bilindustrien, og der vil det kun være et plus at have Lockheed Martin på CVet. 

Den 10-11. januar rejser de i alt 11 studerende til USA for at gøre sig klar til at arbejde for Lockheed Martin. 

Fakta: Danske studerende hos Lockheed Martin

Praktikprogrammet blev etableret i efteråret 2014 mellem Aarhus Universitet, Lockheed Martin og Terma. Det var med inspiration fra Holland, hvor det anerkendte Technische Universiteit Delft en årrække med stor succes havde haft en aftale om at tilbyde fem-måneders praktikophold i USA. 

Det er femte år i træk, at der skal et hold af sted, og indtil nu har 21 danske ingeniørstuderende været på praktikophold hos Lockheed. 

I 2019 er Aalborg Universitet så også med i programmet med to studerende. De deltager sammen med tre studerende fra Aarhus Universitet og seks fra Danmarks Tekniske Universitet.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125