23948sdkhjf

Nye ejere: Derfor købte vi Delfi Electronics

I oktober måned måtte Delfi Electronic i Sønderborg måtte dreje nøglen og sende medarbejderne hjem uden løn. Mange fik dog reddet jobbet, da ETK EMS Group få dage senere trådte til og opkøbte den konkursramte elektronikvirksomhed.

Opkøbet var dog ikke en helt spontan beslutning. Rent faktisk havde ETK EMS igennem længere tid overvejet at oprette en afdeling i netop Sønderborg.

Med til at tippe vægtskålen var også, at Center for Industriel Elektronik (CIE) så småt tager form. ETK EMS Group ser frem tid at hverve ingeniører og potentielle kunder fra de nye ingeniøruddannelser i Sønderborg.

Center for Industriel Elektronik (CIE)

CIE er et samarbejde mellem Danfoss, Linak, Bitten og Mads Clausen Fonden, Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og SDU.

Målet med samarbejdet er blandt andet at forene forskere og medarbejder industrien inden for elektronikverden på tværs af den dansk-tyske grænse.

- Jeg har efterhånden fået samlet en hel mappe om CIE med både prospekt og artikler. Det er super, super godt, at byen nu har en elektronikuddannelse, siger driftsdirektør og partner i ETK EMS Group, Torben Drejer.

Konkurrer med de store lokomotiver
Torben Drejer håber, at når de første elektronikingeniører er udklækket, så kan han lokke dem til en karriere hos ETK EMS Group eller til som kunder, når de vil udleve deres egen iværksætterdrøm. Han er dog godt klar over, at en stor del af de studerende vil søge mod store virksomheder som Linak, Danfoss og Lodam.

- Det er helt naturligt og forståeligt. De store elektronik ”lokomotiver” på egnen har lagt mange ressourcer og midler i etableringen af CIE. Men jeg håber også, at en procentdel af hvert kuld kunne tænke sig en anden karrierevej i en anden type virksomhed, hvor man måske i større grad kan forfølge og udleve sine egne ideer.

Torben Drejer vurderer også, at når ETK EMS Group har formået at finde deres ben i Sønderborg, så vil der være grobund for samarbejde imellem virksomheden og SDU – specielt inden for robotteknologi og Industri 4.0.

Fakta

Efter opkøbet af Delfi Electronics konkursbo har ETK EMS Group lokal produktion tre steder i Danmark: Hovedkontoret i Skanderborg, Frederikssund og nu også Sønderborg. Hertil kommer koncernens store EMS-produktion i Thailand. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109