23948sdkhjf

Flere industrirobotter i Danmark i 2010

Danske produktionsvirksomheder tog sidste år 270 nye industrirobotter i brug, viser en opgørelse fra DIRA – Dansk Robot Netværk og Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.
I alt arbejdede 5.133 industrirobotter – 6 % flere end i 2009 – i danske produktionsvirksomheder ved udgangen af 2010. Opgørelsen er lavet på baggrund af indberetninger fra industrivirksomheder samt robotproducenter og -udviklere i Danmark.

- Trods finanskrisen investerer danske produktionsvirksomheder fortsat i robotter til deres produktion. Vi vurderer, at den udvikling vil tage fart, som samfundsøkonomien bliver løbet i gang, men også når danske virksomheder for alvor får øjnene op for, at robotter kan sikre, at de også fremover kan producere konkurrencedygtigt i Danmark. Robotter er priseffektive, og de kan i fremtiden tager det ensformige og opslidende arbejde, virksomhederne får svært ved at få arbejdere til at tage, siger projektleder Søren Peter Johansen fra Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, der driver DIRA.

Store industrilande investerer
Opgørelsen af danske industrirobotter indgår i robot-biblen World Robotics 2011, IFR udgiver først på sommeren med blandt andet statistikker over salg af industrirobotter verden over.

- Tyskland, Kina og USA er på omgangshøjde igen efter finanskrisen, og i de lande investerer produktionsvirksomheder nu meget i robotter og anden automation for at ruste sig til fremtiden. I USA er der et stærkt samarbejde mellem industrien, universiteterne og statsmyndigheder. Staten bakker meget systematisk op med eksempelvis rådgivning og økonomisk hjælp til at få robotter ud i virksomhederne, vurderer direktør Adil Shafi fra den amerikanske robotvirksomhed Advenovation.

Kilder: DIRA/Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi/IFR

Kilder: DIRA/Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi/IFR

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109