23948sdkhjf

To storkunder luner i RTX-regnskab

To større kunder i henholdsvis Asien og Europa har sendt gode vibrationer gennem RTXs nyligt offentliggjorte regnskab for fjerde kvartal.

Omsætningen beløb sig på153 millioner danske kroner svarende til en fremgang på 40 millioner kroner eller 35 procent sammenlignet med tilsvarende kvartal i året 2016-2017.

Stigningen er primært funderet i en større efterspørgsel på virksomhedens VOIP-håndsetserie fra netop de to kunder på de to forskellige markeder, skriver RTX i kvartalsregnskabet.

  • Om RTX
    RTX udvikler trådløse løsninger til telekommunikation.
  • Virksomheden har hovedsæde i Nørresundby og beskæftiger over 200 medarbejdere. 

Stigende resultat
Den stigende omsætning påvirker også bruttoresultatet, som også er steget i perioden. Det beløb sig til 80 millioner kroner i fjerde kvartal 2017-2018, hvilket er en forbedring på 16 millioner kroner, svarende til 24 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Det gode regnskab for RTX luner oven på et resultat for tredje kvartal, hvor omsætningen faldt med 8,1 procent.

Den udvikling blev blandt andet begrundet med et ekstraordinært godt tredje kvartal i regnskabsåret 2016-2017, samt det globale markeds udfordringer ved at skaffe tilstrækkelige mængder nøglekomponenter.

Sigter mod den halve milliard
RTX forventer at holde snuden i sporet og fortsætte væksten i året 2018-2019. Målsætningen hedder en tocifret omsætningsvækst, der blandt andet er begrundet af positive takter i salget af virksomhedens håndset og håndsetserier.  

Hvis året går som ventet, forventer RTX en omsætning i omegenen af 520-560 millioner kroner.

Læs mere om: RTX
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094