23948sdkhjf

9 af 10 fyrede Motorola-folk atter i arbejde

En udførlig statistik over de 275 fyrede it-folk fra Motorola giver håb og inspiration for de nyligt afsatte Nokia-arbejdere.
Da Motorola i december 2008 lukkede sin Aalborg-afdeling med 275 fyringer til følge, frygtede man en sand hjerneflugt fra regionen.

Men en statistik fra de fyrede Motorola-ansattes egne rækker viser, at det ikke er gået helt så galt endda.

To af tre fyrede Motorola-folk arbejder således stadig i Nordjylland, og samlet set er 90 procent af de fyrede i dag atter i arbejde.

Andre kompetencer end elektronik
Til gengæld viser statistikken – som blev påbegyndt i februar 2009 og herefter opdateret løbende – at kun 15 procent af de fyrede Motorola-folk fortsat arbejder inden for telebranchen.

- Da finanskrisen rasede, ville man ansætte folk med andre kompetencer end vores, men vi sagde, at det var ligegyldigt, om vi lavede mobiltelefoner eller vindmøllestyring. Mobilbranchen har meget brede kompetencer, det er ikke nødvendigvis elektronik, siger Henrik Stærmose, tidligere afdelingsleder for embedded software i Motorola, til Ingeniøren.

Han mener, at erhvervslivet lige skulle bruge nogen tid på at forstå, at de fyrede Motorola-folk havde langt mere vidtrækkende konsekvenser end til blot at arbejde med mobiltelefoner. Og at udviklingen siden da har været positiv.

- Normalt plejer der ikke at gå mere end et år, inden folk kommer i job, men her har det taget dobbelt så lang tid. Det er gået langsomt og har været svært, fordi vi alle sammen kom fra den samme branche, forklarer Henrik Stærmose.

Varmer med solskinshistorie
Og det er toner, de kan lide at høre hos Nokia, hvor 953 ansatte for nyligt fik besked på, at de efter en udfasningsperiode vil være uden job.

- Det varmer utroligt meget at høre sådan en solskinshistorie, som viser, at det er muligt at få job. Lige nu ser det sort ud for os nu, så derfor er man meget modtagelig, når man hører om noget, der er gået godt, siger således senior manager Henrik Frengler til Ingeniøren.

Ifølge opgørelsen har kun 6 procent af de fyrede Motorola-ansatte valgt at starte eget firma siden december 2008.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093