23948sdkhjf

Ambu kritiseret for aflønningsmetoder

Ambus netop overståede generalforsamling var lidt en omgang blandede bolsjer. På den ene side var der fuld støtte fra aktionærer til ledelsen angående måden at skabe vækst og værdi i virksomheden, men når det kom til Ambus vederlagspolitik, var det en anden historie.

Her vendte pensionskassen ATP og MP Pension, der begge er aktionærer i Ambu, tommelen ned ad til måden, hvorpå Ambu aflønner ledelsen på.

Pensionskasserne mener, at vederlagsordningen er for omfangsrig og for svær at gennemskue.

Det skriver Børsen.

- Jeg har igennem de seneste år haft nogle gode diskussioner med bestyrelsesformanden om det uhensigtsmæssige i at komplicere aflønningen af direktionen, ved at der er flere optionsprogrammer, der løber parallelt, sagde Claus Berner Møller, der er underdirektør i ATP og fortsatte:

- I ATP foretrækker vi aktieprogrammer frem for optionsprogrammer, da volitalitet kan give optionsejerne store fordele.

Blev dog vedtaget
Kritikken til trods blev vederlagspolitiken godkendt på generalforsamling.

Jens Bager, der er bestyrelsesformand i Ambu, sagde, at han tog kritikken til sig, men at den kritiserede vederlagsordning ikke adskiller sig synderligt fra den praksis, der blev godkendt på sidste års generalforsamling.

- Vi lytter selvfølgelig til, hvad I siger og vil tage det som et element i vores debat i bestyrelsen, når vi sætter os ned i 2020 og skal designe nye programmer, sagde fra Jens Bager.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078