23948sdkhjf

Ny milepæl: Ambu åbner hidtil største fabrik

Der har ellers nok været rigeligt med negative historier om medico-virksomheden Ambu den seneste tid. En tidligere ledende medarbejder er dømt for insiderhandel, danske arbejdspladser er røget, forventningerne til 2021/2022-regnskabet er skruet ned og der er kommet ny CEO som følge af svigtende vækst.

Men nu har de endeligt noget at glæde sig over i Ballerup, for tirsdag kunne Ambu slå dørene op for deres nyeste fabrik, der ligger i Ciudad Juárez i Mexico.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at den nye fabrik på knap 30.000 kvadratmeter bliver virksomhedens største.

Fra Ambus side bliver den nye fabrik en geografisk vigtig en af slagsen i lyset af den globale forsyningskrise, fordi den ligger tæt på både leverandører og kunder i det nordamerikanske marked.

- Åbningen af vores nye fabrik i Mexico er en stor milepæl for Ambu. At levere højkvalitets innovative produkter til vores kunder er vores førsteprioritet, og det har været et nøgleområde under covid-19 og den globale forsyningskrise. Vores investering i den nye mexicanske fabrik er en strategisk beslutning om at sikre fremtidig produktionskapacitet, hvilket vil øge vores fleksibilitet og nærhed til kunder i Nordamerika og derigennem sikre pålidelige leveringer af produkter, siger CEO, Britt Meelby Jensen, i pressemeddelelsen.

Kan vokse yderligere

Bygningen af den nye fabrik startede i marts 2021 og står altså mindre end to år allerede færdig.

Fabrikken i Ciudad Juárez kommer til at stå for produktion af Ambus bedst sælgende produkt, engangsendoskoper, samt anastæsiprodukter, og siden åbningen er de første produkter allerede sendt til USA.

Præsident hos Ambu USA, Steven Block, er ligeledes godt tilfreds med, at der nu er mere nordamerikansk produktion.

- Efterspørgslen på engangsendoskoper vokser fortsat i USA, og med Mexico-fabrikken vil vi være i stand til at fortsætte det stærke udbud af medico-produkter, som i sidste ende vil komme vores kunder og deres patienter til gode i mange år fremover, siger Steven Block.

Ifølge Ambu selv vil den nye fabrik skabe 2000-3000 jobs, når de i løbet af de kommende år vil skalere produktionen. Og på længere sigt er der også potentiale til at skalere yderligere, idet grunden i Ciudad Juárez er stor nok til, at der på sigt kan udvides med yderligere 20.000 kvadratmeter produktionskapacitet.

Udover den nye fabrik i Mexico har Ambu produktion i USA, Kina og Malaysia, mens hovedkontoret ligger i Ballerup.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.531