23948sdkhjf

Trods to opjusteringer i år af de tidligere "verdensmestre i nedjusteringer": - Stadig rigtig meget at gøre

Kampen om investorernes tillid har været central i Britt Meelby Jensens regeringsperiode. Den er løftet, siger hun, men Ambu har stadig en del foran sig

For få år siden stod Ambu et elendigt sted. Ballerupvirksomheden tjente stort set ingen penge, vokseværket var til at overse, og investorernes tillid til det tidligere vækstlokomotiv var forduftet som dug for solen.

Britt Meelby Jensen mødte ind til et enormt reparationsarbejde, da hun blev ansat i maj 2022.

- Vi har helt klart fået løftet tilliden, siger hun i forbindelse med kvartalsregnskab for Q3, der blev præsenteret fredag morgen. 

Hun tilføjer:

- Det er fra det lave niveau, som vi var på et for et par år siden, da jeg startede.

Derouten kostede den daværende adm. direktør Juan Jose Gonzalez, der var ansat til at løfte Ambu op i ny vægtklasse, jobbet.

Årsagen til investorernes mismod var klar: Juan Jose Gonzalez nedjusterede ikke én, ikke to, men syv gange på stribe. Efter Britt Meelby Jensens, den nuværende adm. direktør, første - og hidtil eneste - nedjustering blev Ambu honoreret med titlen som verdensmestre i nedjusteringer af Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet.

Tilliden havde ikke bare lidt et knæk, bunden var slået ud. Bedst eksemplificeret ved to aktiekurser: 355 kr. den 27. april 2021 og 66 kr. den 22. september 2022. 

I år har Britt Meelby Jensen opjusteret to gange, i april og i juli. Den seneste opjustering kom med de foreløbige regnskabstal for tredje kvartal i det skæve regnskabsår 2023/24.

I dag er tallene blevet bekræftet, og billedet er markant anderledes end, da hun tiltrådte. Aktiekursen er langsomt kravlet op det seneste års tid som belønning.

- Jeg mener, at der stadig er rigtigt meget at gøre, siger Britt Meelby Jensen.

Ikke i mål

Den adm. direktør ser tillid som noget, man aldrig bliver færdig med at opbygge. Det er noget, man løbende skal arbejde med.

- Transparens er noget af kernen i den transformationsrejse, vi er på. Vi er nået langt, men har stadig en del foran os, siger hun.

Hvad skal der til for, at I opnår den del, du mener, der stadig er foran jer?

- Det er nogle løbende ting. Vi har sat nogle langsigtede mål på omsætningen og indtjeningen.

Målene, hun taler om, er en organisk vækst på mere end 10 procent samt en EBIT-margin på cirka 20 procent.

- Vi har stadig et stykke vej at gå på indtjeningen. Vi er nu oppe på tocifrede EBIT-marginer (12,9 procent, red.). Vi kan stadig gøre yderligere for at optimere forretningen.

Kortsigtede mål

I mål er Ambu dog nået med de kortsigtede mål. Omsætningen vokser hurtigt nok. EBIT-marginen er indenfor intervallet, der som nævnt blevet skruet op tidligere på året.

- Vi har sat ambitiøse mål på den korte bane. Vi er nået længere på vores rejse på kortere tid, siger hun.

Tidligere har analytiker hos Carnegie, Niels Granholm-Leth, sagt, at Ambu nok udmelder målsætninger, som er i indeks 100, selvom om man på interne linjer, tror man kan ramme i indeks 110.

Britt Meelby Jensen påpeger endnu engang, at Ambu stod et svært sted for to år siden.

- Vi er nødt til at tage tingene skridt for skridt.

Hun forklarer, at opjusteringerne også kommer på baggrund af et lidt sværere grundlag end mange andre virksomheder.

- Men jeg ser det som et klart tegn til markedet om, at der er et stærkt momentum i forretningen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094