23948sdkhjf

13-mands virksomhed med globale drømme

Højttalerfabrik har lånt millioner af Vækstfonden til at sætte turbo på virksomheden.

De er bare 13 mand. Til gengæld eksporterer System Audio i Roskilde 20.000 højtalere til et marked, der spænder over 40 lande.

Nu har virksomheden lånt to millioner kroner af Vækstfonden til at sætte yderligere skub i udlandseventyret. 

Bygger bro mellem lydkilder
Virksomheden har opfundet en ny teknologi, der skal forbedre lydtransmissionen mellem lydkilder eksempelvis et ældre stereoanlæg og nyere højttalere.

Firmaet har så at sige ryddet op i junglen af teknologier og platforme og dermed leveret The Missing Link med deres serie SA Legend Silverback.

- Alt for mange teknologiske løsninger fungerer ikke med hinanden. I stedet begrænser de mennesker og bygger unødvendige mure. Det har vi ønsket at gøre op med, og derfor har vi lagt en masse teknologier ind i højttalerne, som gør dem åbne for det meste, fortæller udviklingschef Ole Witthøft fra System Audio A/S.

Fra fabrikken er således indbygget Airplay til Apple, Chromecast til Android, Bluetooth, DLNA, USB, Spotify Connect og HDMI (ARC), så man kan bruge højttalerne med sit fjernsyn. 

Går globalt
System Audio A/S har lånt to millioner af Vækstfonden i forbindelse med vækstplanerne, der dels omfatter øget eksport af danske højttalere, dels udvikling af nye teknologier, der kan sætte scenen.

Og den nye højttaler-serie er allerede ved at bide sig fast i markedet. ”SA Legend 40 Silverback” er således netop kåret til ”Årets Højttaler” i fagpressen i Tyskland. Og dermed er en vigtig milepæl nået for højttalerfabrikkens ambitioner på det internationale marked.

- Vi er gået benhårdt efter at være det første højttalermærke, der tilbyder den nye teknologi. Det er ligesom Tour de France. Alle husker nummer ét, ingen husker nummer to, slutter Ole Witthøft

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11