23948sdkhjf

William Demant byder på amerikansk firma

Det danske holdingselskab tilbyder over 400 mio. kr. for kriseramte HearUSA i et forsøg på at styrke Bernafons markedsposition i USA.
Danske William Demant Holding A/S har afgivet et mindstebud på den amerikanske høreapparatproducent HearUSA pålydende $80 mio. (420 mio. kr.).

Det oplyser firmaet selv i en pressemeddelelse:

”William Demant har som såkaldt stalking horse bidder i dag indgået en aktivoverdragelsesaftale med høreapparatkæden HearUSA med henblik på overtagelse af størstedelen af aktiverne og visse passiver i HearUSA. Grundet likviditetsmæssige begrænsninger i HearUSA er denne transaktion i henhold til Chapter 11-lovgivningen faciliteret af skifteretten for det sydlige Florida (United States Bankruptcy Court Southern District of Florida).

For at fremskynde rettens behandling af sagen og dermed salget af virksomhedens aktiver har HearUSA i henhold til § 363 i den amerikanske konkurslov indgået aftale med William Demant om afgivelse af mindstebud (stalking horse bid). Ifølge denne aftale er der fastsat en nedre grænse for bud på USD 80 mio., hvoraf USD 10 mio. relaterer sig til debtor-in-possession-finansiering. Herudover overtager William Demant visse passiver.

Transaktionen er i henhold til § 363 underlagt en proces, ifølge hvilken der kan fremsættes konkurrerende bud. Denne proces kan resultere i, at William Demants bud ikke anses som det højeste og bedste bud for HearUSA's kreditorer. I så fald erhverver William Demant ikke HearUSA's aktiver.

Transaktionen kræver rettens godkendelse. Det forventes, at godkendelse af proceduren for afgivelse af bud, godkendelse af det såkaldte break-up fee samt godkendelse af godtgørelse af omkostninger vil foreligge i løbet af de næste par uger, hvorefter selve auktionen og den endelige salgshøring kan finde sted. Derudover er transaktionen underlagt sædvanlige betingelser for afslutning af sådanne transak-tioner, herunder opnåelse af de nødvendige myndighedsgodkendelser.

Rettens behandling af salget forventes afsluttet i løbet af ca. otte uger med closing kort efter modtagelse af skifterettens godkendelse.”


HearUSA er en regional amerikansk høreapparatkæde med 134 butikker i Florida, New York, New Jersey og Michigan og i det nordøstlige USA.

Virksomhedens markedsandel i USA er på cirka 2 procent.

I 2010 var HearUSA's omsætning $83,5 mio. (440 mio. kr.) med et driftsunderskud på $2,6 mio. (14 mio. kr.).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079