23948sdkhjf

Familiefirma forventer god vækst

Efter flere år med øget salg blev regnskabsåret 2017/18 en lidt mere lunken fornøjelse for den danske familievirksomhed Gras Sound & Vibration, men i år budgetterer selskabet med direktørens ord ”pænt ambitiøst”. Det skriver finans.dk  

Gras Sound & Vibration, der producerer målemikrofoner til forskellige industrier, havde ved udgangen af regnskabsåret i juni en omsætning på 123 millioner kroner på koncernniveau, hvilket var et fald på 2 procent sammenlignet med året før. Ligeledes blev overskuddet efter skat reduceret fra 12,4 millioner i 2016/17 til 3,2 millioner kroner i årets regnskab.

Ingen overraskelse

Lars Kjærgaard, administrerende direktør i Gras Sound & Vibration, fortæller til finans.dk, at en lavere bundlinje var ventet og budgetteret grundet store investeringer i udvikling samt salg og marketing, mens faldet i toplinjen ikke var forudset, og stammede fra en bredt funderet salgsopbremsning i foråret 2018. En opbremsning Lars Kjærgaard også oplevede ramte samarbejdspartnere i samme branche:

- Blandt dem var der flere, som havde oplevet det samme - at der i første kvartal af kalenderåret 2018 var et dyk i villigheden og lysten til at investere på flere af de industrielle markeder, vi er på. Der er ikke nogen, der har givet mig en helt skudsikker forklaring. Men noget af det, vi hørte fra vores partnere i Nordamerika, var, at der var kommet lidt for meget gang i den i slutningen af 2017, og at nogle af dem, der sidder med investeringer, måske lidt mistede troen på det i starten af 2018, hvorefter det så kom i gang igen, siger Lars Kjærgaard.

Direktøren forventer, at de igangværende regnskabsår vil bringe vækst på både top- og bundlinje, og her halvvejs inde følger selskabet sine budgetter.

- Uden at ville røbe for meget, så budgetterer vi pænt ambitiøst i forhold til det, vi nåede sidste år. Vi budgetterer med en god vækst, og den har vi indtil videre kunnet holde, fortæller Lars Kjærgaard.

Gras Sound & Vibrations positive udvikling kan blandt andet tilskrives et stigende salg af målemikrofoner til bilindustrien; et område selskabet igennem flere år har investeret kraftigt i.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078