23948sdkhjf

Erfarne millioner til midtjyske høreapparatskomponenter

Erfarne erhvervsfolk har købt sig ind i den silkeborgensiske høreapparatsvirksomhed Estron. Det skriver finans.dk

Med en tocifret millioninvestering af ukendt størrelse har kapitalfonden Executive Capital sikret sig 45 procent af Estron, og med pengeposen følger ambitioner om at sætte kul på kedlerne.

- Det er en solid jysk virksomhed, som har klaret sig flot, men som måske også har haft en lidt konservativ tilgang til markedet. Nu kommer vi ind med en pose penge, som kan bruges til at ekspandere og blive en global virksomhed inden for sin niche, siger lead-investor for Executive Capital, Poul Thyregod.

Estron, der blev etableret i 1994, producerer komponenter til høreapparats- og audioindustrien og har de største globale høreapparatsproducenter på kundelisten. Selskabet har haft en solid og stabil vækst og landede i 2017/18 8,5 millioner kroner i overskud, mens omsætningen ikke er oplyst. Samlet set beskæftiger Estron 210 medarbejdere blandt andet i en stor produktion i Vietnam

Nye brancher i sigte

Poul Thyregod ser et stort vækstpotentiale i virksomheden, og ifølge den nye investor ligger der særligt store muligheder i at få spredt Estrons kabler ud til andre brancher end høreapparatsindustrien.

- Der, hvor jeg virkelig ser en værdi, er nogle af de unikke kabler, som Estron har patent på. Hvis vi får dem solgt til større lyd- og høretelefonsproducenter, er vækstpotentialet enormt, siger Poul Thyregod.

Han afviser at oplyse til avisen, hvor meget Executive Capital har betalt for andelen af Estron, men han fortæller dog, at en anden industrispiller bød en højere pris for aktierne. Et bud Estrons ejere afslog for ikke at blive opslugt af en større industrispiller.

- Det har været et bevidst valg ikke at sælge aktiemajoriteten, men derimod at finde en minoritetsaktionær i form af en aktiv sparringspartner for direktion og bestyrelse, som med rette kompetencer og erfaring indgår i et ligeværdigt partnerskab med den resterende ejerkreds og ledelsen, siger medejer af Estron, Allan Sørrig, der fortsat ejer en stor minoritetsandel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078