23948sdkhjf

HP varsler fyringer

Internt memo fra HP-direktøren til ledelsen afslører, at tingene fortsat ser sorte ud for Hewlett-Packard, der overvejer at skære ned på antallet af medarbejdere.
- Q3 bliver endnu et hårdt kvartal, i hvilket vi kommer til at kæmpe hårdt for indtægter og overskud. Vi har på ingen måde plads til profitløse forretninger eller skønsmæssige udgifter.

Sådan lyder det blandt andet i et internt memo med Leo Apotheker, CEO i Hewlett-Packard, som afsender og flere af medarbejderne i firmaets ledelse som modtagere.

Leo Apotheker opfordrer til at ”vende hver en krone og minimere alle ansættelser”, før han varsler, at firmaet ikke har råd til at bibeholde det nuværende antal af ansatte under de aktuelle omstændigheder.

Det skriver Bloomberg News, som oplyser, at memoet blev rundsendt den 4. maj.

Nordea genovervejer HP-aktien
Offentliggørelsen fik HP til at fremskynde det kvartalsregnskab, som ellers først skulle have været ude i dag, til tirsdag.

I regnskabet roser Leo Apotheker de ledende figurer i firmaet for at have leveret ”et solidt” kvartal.

Mere skeptisk er Nordea, som i kølvandet på regnskabet meddeler, at man nu vil revurdere, om aktien stadig skal være blandt de foretrukne i sektoren.

- Omsætningen var som ventet mens marginaler og indtjening var svagt bedre end ventet. Derimod var forventningerne til næste kvartal og helåret en smule skuffende, hvor både omsætning og indtjening for helåret blev sænket en smule. Dette skyldes fortsat svag udvikling i forbrugerrelateret produkter men ligeledes også efterdønninger af jordskælvet i Japan. Estimaterne skal derfor justeres en smule ned efter regnskabet, lyder det i en udtalelse.

Frygter for 3. kvartal
Med en omsætning i andet kvartal på $31,6 lå HP dog en smule over de internationale analytikeres forventninger, mens også indtjeningen på $1,24 pr. aktie overraskede positivt.

Derimod er HP’s egne forventninger til tredje kvartal til både omsætning og indtjening langt under, hvad markedet har forventet.

De vigtigste pointer fra regnskabet for 2. kvartal >>>
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094