23948sdkhjf

Elektronikvirksomhed hædret lokalt

ETK EMS i Stilling blev tirsdag aften tildelt Skanderborg Kommunes erhvervsudviklerpris. Prisen uddeles hvert år til en person, en virksomhed eller organisation, der i bred forstand har bidraget til udviklingen i kommunen, og med i feltet af finalister var desuden Aquaglobe og Dansk Miljørådgivning.

- Det er lykkedes ETK EMS at fastholde en forholdsvis stor produktion i Danmark. ETK EMS er vokset kontinuerligt gennem de sidste 10 år, så virksomheden i dag er en af de største i branchen med mere end 300 ansatte i Danmark og Thailand, lød det blandt andet i begrundelsen.

Og selvom ETK EMS har ansatte i både Danmark og Thailand, betyder den lokale tilknytning til Skanderborg meget. Det fortæller en glad direktør, da Electronic Supply får fat på ham onsdag morgen.

- Vi er dybt forankret i Skanderborg, hvor vi både har hovedkontor og det meste af vores historie helt fra virksomhedens grundlæggelse. Derfor betyder det enormt meget med den lokale anerkendelse, fortæller direktør Torben Drejer.

ETK EMS har tidligere været nomineret til erhvervsudviklerprisen, men det er første gang, virksomheden vinder.

- Vi er virkelig stolte, og det er en stor anerkendelse, at der bliver kigget i vores retning, når vi befinder os i så driftigt et område af Danmark, fortæller Torben Drejer. Og ser man på tidligere års vindere, er det da også tydeligt, at der med navne som Dynaudio og DIS er hård konkurrence om opmærksomheden i det midtjyske.

Både lokal og global

ETK EMS’ stærke tilknytning til Skanderborg-området, blev en overgang betvivlet, da virksomheden for syv år siden kundgjorde planerne om at rykke en del af virksomheden til Thailand.

- Der var jo nok mange, der tænkte, at vi hurtigt ville rykke hele produktionen og bare lade et salgskontor står tilbage her i Danmark, fortæller Torben Drejer, men sådan er det ikke gået. Tværtimod har virksomheden også udvidet produktionen på dansk grund blandt andet gennem opkøb, senest af det konkursramte Delfi i Sønderborg.

- Vi er nødt til at være tæt på kunderne, hvis vi skal blive ved at være relevante, og det er meget svært at sørge for, hvis man ikke er i dagligdagsberøring med produktionen, fortæller Torben Drejer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125