23948sdkhjf

REC fyrer 500

Et dårligt regnskab og usikre fremtidsudsigter får den norske solcelleproducent til at reducere produktionen af wafers, celler og moduler fra juli.
Norske Renewable Energy Corporation, REC, fyrer 500 medarbejdere i den nærmeste fremtid.

Det sker som følge af selskabets dårlige regnskaber og et fortsat tvivlsomt marked, hvor ordreindgangen er usikker og priserne faldende.

Ifølge REC er lagrene rundt omkring bare vokset, hvilket naturligt nok påvirker og presser priserne. Og det har altså kunnet aflæses direkte i selskabets regnskaber .

Produktion i USA og Singapore fortsætter
Nedskæringerne træder i effekt fra den 1. juli, hvor REC vil indstille produktionen af wafers i Herøya og solceller i Narvik. Fyringerne rammer med henholdsvis 300 i Herøya og 200 i Narvik.

Ifølge REC betyder lukningerne, at selskabets wafer-produktion reduceres med 125 MW i tredje kvartal svarende til 30 procent af den samlede kapacitet i Norge. Samtidig bliver solcelleproduktionen reduceret med 50 MW.

Hverken produktionen i USA eller Singapore bliver umiddelbart påvirket.

REC-ledelsen understreger, at man vil indgå i dialog med de lokale fagforeninger om den bedst mulige fremgangsmåde i forbindelse med afskedigelserne.
Læs mere om: REC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.126