23948sdkhjf

Danfoss bygger nyt datacenter

Nordborg-virksomheden vil vise, hvordan byggeriet kan laves energieffektivt

Danfoss bygger nu et nyt, energieffektivt datacenter nær virksomhedens hovedkvarter. Faciliteterne kommer til at huse store og svartidskritiske datamængder, som Danfoss producerer på sine nye IT-platforme som led i virksomhedens digitale transformation. Målet er en oppetid på 99,9999999999996 pct.

- Vi bygger et nyt energieffektivt og omkostningseffektivt hjem til vores data og applikationer. Samtidig fortsætter vi vores rejse mod cloud services. Den store udfordring for industrien er at udnytte det bedste fra disse to verdener: Datacentrets mulighed for at servicere de intelligente og højt specialiserede smart factory-applikationer og ”skyens” kontinuerligt voksende antal services og muligheder for at skalere op og ned. Vi er overbeviste om, at vores hybridløsning med en kombination af datacentre og cloud er svaret på at kunne levere stærk innovation og ultimativ effektivitet i vores end-to-end IT-løsninger, siger Sune Tornbo Baastrup, senior vice president og chief information officer, Danfoss.

Datacentrene bygges som moduler, der giver mulighed for at ekspandere centrene i takt med databehovet.

Køleenergien kan halveres
Samtidig vil Danfoss bruge datacentrene som eksempel på de teknologier, virksomheden selv kan levere.

For eksempel er der mulighed for at spare en stor del af den strøm, som datacentrene bruger på at køle servere. Her vil Danfoss bruge køleteknologi og løsninger, som kan spare mere end 50 pct. af den energi, som datacentre anvender til at køle. Danfoss har desuden teknologien til at udnytte datacentrenes overskudsvarme, som man i stedet kan anvende til at sende ud i fjernvarmenettet til gavn for forbrugerne – og for klimaet.

Danfoss og Hewlett Packard Enterprise har arbejdet sammen i mere end tre årtier, og etableringen af datacentrene er et logisk næste skridt i parternes samarbejde.

- Danmark er et højtprofileret land, når det gælder vedvarende energi, og det har tiltrukket datacentre fra globale tech-virksomheder. Danmark er allerede verdensførende, når det handler om at holde de miljømæssige konsekvenser af køling på et absolut minimum. Vi er meget begejstrede for at samarbejde med Danfoss, fordi vi kan se et markant stigende globalt potentiale for en klimavenlig datainfrastruktur, siger administrerende direktør for Hewlett Packard Enterprise i Danmark, Carsten Regner Nielsen.

Hewlett Packard Enterprise vurderer, at 10 pct. af al elektricitet globalt går til IT-økosystemet, inklusive datacentrene, og at den fortsatte vækst i mængderne af data gør det til en høj prioritet at reducere klimaftrykket fra digitaliseringen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109